Meranie krvného tlaku
Ahojte, ked si meriam krvny tlak elektrickym tlakomerom na ramene, tak ked sa mi nafukuje manzeta tak sa to zastavi az na cisle 200 a potom ta hodnota klesa a vysledny tlak je 135/85. Mate to aj vy tak ze mate velky rozdiel medzi hodnotou na ktorej sa nafukovanie manzety zastavi a celkovym vyslednym tlakom ? Lebo u mna je ten rozdiel az 65 bodov (200-135)... aky je ten rozdiel u vas ? Nemam zly tlakomer ? Citala som ze ta rozdielna hodnota je u tlakomeroch tak do 30-40...
Úplne normálne.
@anonym_autor aj nás tak meria keď nafukuje idu tie čísla vysoko a potom pípne ,ked je už odmerane a ukáže zmeranu hodnotu
Ved to vobec nie je dolezite, dolezita je namerana hodnota tlaku a to mas super
Evidentne nevies merat tlak. Tak je to spravne. Dolezity je vysledok.
30-40 je možná odchýlka digitálneho merania. Tvoj tlakomer pacuje správne. Meria celkom reálne hodnoty
30-40 je možná odchýlka digitálneho merania. Tvoj tlakomer pacuje správne. Meria celkom reálne hodnoty
@anonym_ec01dd
u mna je ta odchylka ale nie 30-40 ale 65...
@anonym_ec01dd
@anonym_autor odchýlka merania je, keď tlakomer nameria 150 keď máš tlak 120
Koľko nafúka manžeta je úplne jedno.
veď to je princíp merania - natlakuješ manžetu a pri uvolňovaní tlaku manžety meriaš tlak krvi - tak sa to robí aj klasickým manometrickým tlakomerom - vysokým tlakom najprv priškrtíš prietok krvi a postupným uvolňovaním prietok uvolníš. keď začne krv tepnou pulzovať, meriaš horný tlak, ak osciláci skončí, to je spodný tlak…
@anonym_autor odchýlka merania je, keď tlakomer nameria 150 keď máš tlak 120
Koľko nafúka manžeta je úplne jedno.
@anonym_ec01dd
Zbytocne vysvetlujes dakdo tu je paraoidny neveri aj tak, treba ist okamzite na urgent.
Mne sa nafukuje manžeta na 150 a výsledný tlak mám do 100, priateľovi sa nafukuje na 180 a má tlak 120 a mamine sa nafukovala na 200 - 210 a mala tlak 130-140.
@anonym_autor Hodnotu nafukovania nesledujte, dôležitý je výsledok merania, ktorý je ukážkový
@anonym_autor ...a ešte,pre pokoj na duši a istotu,ze máte presnú hodnotu, urobte s malým časovým odstupom 3 merania/počas merania nerozpravat, vyhýbať sa napätiu,stresu,rozruseniu/.Po vyratani priemeru meraní dostanete hodnotu, ktorá zodpoveda Vášmu TK v pokojovom stave
Princip merania je, ze ti manzeta musi uplne zastavit prietok krvi do ruky, a potom doppler sleduje kedy zacne krv pretekat. Takze zbytocne panikaris nad tym, ze mas funkcny tlakomer, ktory pracuje tak ako ma.
@anonym_ec01dd
@anonym_autor
U mna ked merali v nemocnici lava ruka ukazovala iny tlak ako prava
@anonym_autor
U mna ked merali v nemocnici lava ruka ukazovala iny tlak ako prava
@anonym_0297f3 pri niektorých diagnózach je to jeden z príznakov

mali sme taký kde sa ten nafukovací tlak dal znížiť