icon

Meranie zápästného tlakomeru

26. máj 2021

Mám zápastny tlakomer keď meria tak tak vyskakuje srdce je to ok?

ivver
26. máj 2021

to meria tep, teda aspoň tie tlakomery ktoré poznám ja 🙂

irusa
26. máj 2021

zapästný tlakomer nie je vhodný na meranie tlaku..nie je presný..a čo sa týka arytmie myslím, že tlakomer ti to nezmeria pretože aj najmenší pohyb alebo nádych zaznamená tlakomer ako arytmiu

aurorastone
26. máj 2021

Jedine co ti poviem, ze taky tlakomer hod do preč a kúp poriadny na rameno 🙂 a rozhodne to nemyslím v zlom 🙂

autor
26. máj 2021

@ivver aha som myslela či nie arytmia

autor
26. máj 2021

@irusa áno viem že nieje presný ale iný nemám doma

irusa
26. máj 2021

a nie je na tlakomery srdce ako srdce ak bliká tak to je pulz

autor
26. máj 2021

@irusa bliká áno

irusa
26. máj 2021

ak zostane svietiť pri zmeraní tlaku, tak to vyhodnotí ako arytmiu

autor
26. máj 2021

@irusa aha to nie ale viem že neni presný moc

irusa
26. máj 2021

nie je ..mala som a meral uplne sprostosti...

autor
26. máj 2021

@irusa meriam 2x za sebou s vždy úplne iné čísla 😂načo toto vyrábajú vôbec

irusa
26. máj 2021

netuším...dnes som sa rozprávala s kardiologičkou, že až tretie meranie pri kvalitnom tlakomery je správne...napríklad ja mám pri omron 7 a veroval duo control rozdiel vo vrchnom tlaku aj 10..no tlak sa mení každu minutu, takže myslím, že sú ako tak spoľahlivé

autor
26. máj 2021

@irusa no neviem meriam viac krát po sebe s tlak vždy iný 😂 raz vysoký raz nízky a rozdiel je možno minútový

irusa
26. máj 2021

ono až taky rozdiel by nemal byť...taký tlakomer je o ničom

autor
26. máj 2021

@irusa no veď práve to je tlakomer z nábytkovej stránky tempo

irusa
26. máj 2021

😀

oli18
26. máj 2021

Mam zapasyny Omron RS1, aj Omron s manzetou. Oba som ich zobrala na obvod porovnat s ich. Rozdiely boli minimalne. Takze aj zapastny meria spolahlivo, alebo aspon na 95 % urcite.

autor
26. máj 2021

@oli18 podľa toho aký môj isto nie 😃

nevenka
26. máj 2021

@irusa ja mam Omron klasicky na rameno a dnes akoze total divne merania. Sedim v klude a 130/96, druhe meranie vzapati 121/85, tretie 117/83. No akoze na toto nemam uz slov. Ten prvy diastolisticky, to je tak na lieky uz a tie dalsie su uplne normalne. Meriam uz dlhsou dobu a tieto rozdiely aj o 10, to je teda dost...

irusa
26. máj 2021

@nevenka no musíš dodržiavať postup pri meraní..10 minút v kľude, v sede , nohy na zemi, tlakomer v rovnakej výške ako ruka, manžeta 2 cm nad jamkou lakeť atď......a potom z troch meraní sa robí priemer....