icon

Meranie zraku v optike - skúsenosti a odporúčania

lneviemmeno
Dnes o 10:58

Dobrý deň 🙂 je mi trapne sem pisat, ale vôbec nemám skusenosti, nikdy som nemala okuliare.. dnes som si dala merať zrak v Grandoptical, horšie a rozmazane vidim v noci a pri šoférovaní hlavne, pracujem v neónkach a veľa s počítačom. Zistili mierny astigmatizmus. Vyšli mi tieto hodnoty:
Pravé oko: dioptrie -0,5 cylinder -0,25 os 172
Ľavé oko: dioptrie 0 cylinder -0,75 os 173
Myslite, že optika zmeria zrak kvalitne alebo ísť ešte k očnému lekárovi? A vyjdu ma tie okuliare cca do 250€ alebo si mám pripravit viac? Potrebujem hlavne kvalitnejšie sklá do práce k tým neonkam aby mi chránili oči. Ďakujem moc za názory ❤️

tundra
Dnes o 11:07

Ja mam velmi dobru skusenost v optike.250€ nie je vela,dobry ram okolo 150-300,skla su lacne aj drahe.Moje posledne okuliare, stali 550€.

anonym_d41ab8
Dnes o 11:20

@lneviemmeno ako ty si myslis
Ja mam zlu skusenost, nezmerali dobre
Sklicka drahsie lebo mas cylindre, ak chces musis si vybrat lacnejsi ram

anika
Dnes o 11:31

Ja by som vola s tymi cylindrami opatrna, optometristi budu sice namietat, ale taketo merania v optike su vylucne komerna zalezitost, samozrejme, ze sa budu tvarit, ako profi a stravia s tebou cas, ale prve okuliare - smer ocny lekar

lneviemmeno
autor
Dnes o 11:39
@anika

Ja by som vola s tymi cylindrami opatrna, optometristi budu sice namietat, ale taketo merania v optike su vylucne komerna zalezitost, samozrejme, ze sa budu tvarit, ako profi a stravia s tebou cas, ale prve okuliare - smer ocny lekar

@anonym_d41ab8
@anika už som sa aj objednala k ocnemu pre istotu, radšej ešte jeden názor. Keď mi dá očný lekár iné hodnoty, riadiť sa tými jeho?

tundra
Dnes o 11:41
@anika

@anika aka, komercna zalezitost?Ten pristroj na meranie stoji prachy a musi na seba zarobit.
U ocnej plati vysetrenie zdr.poistovna,v optike si to zaplatis sama.
Poslednych cca.10.rokov chodim len do optiky.
Nehovoriac o tom,ze v pripade pochybnosti pri merani,ta tak ci tak, nasmeruje k ocnemu.Samozrejme, musi merat zrak optometrista a nie,niekto s kurzom...

tundra
Dnes o 11:43
@lneviemmeno

@anonym_d41ab8
@anika už som sa aj objednala k ocnemu pre istotu, radšej ešte jeden názor. Keď mi dá očný lekár iné hodnoty, riadiť sa tými jeho?

@lneviemmeno riad sa tym,ako budes vidiet.V specialnom rame ti budu menit po stvrt dioptrie skla a ty povies,ci vidis dobre alebo nie.

zmrzlinka8
Dnes o 12:02
@lneviemmeno

@anonym_d41ab8

@lneviemmeno samozrejme, že je treba sa riadiť hodnotami od očného lekára.

done
Dnes o 12:31

@lneviemmeno zájdi do Hainburgu, optika Pearle v Galleria Danubia, meranie zdarma a ceny majú veľmi dobré. V sobotu tam býva slovenská optometristka s dlhoročnou praxou, pani Sulejmanová.

anonym_496b33
Dnes o 15:23

@lneviemmeno tak mna ocny lekari v znamej klinike tri roky uplne odveci merali a darmo som im hovorila, ze absolutne necitim ziadny rozdiel s okuliarmi alebo bez. Nakoniec som dostala odporucanie na konkretneho optometristu v optike a tradaaaa - mam vhodne okuliare a este aj nasiel veci, ktore si na ocnej klinike nikto nevsimol 🤷‍♀️

maddie1711
Dnes o 15:29

Prvé merianie vždy u lekára…. Potom si už môžeš dávať premerat v optike či sa ti náhodou nezhoršil zrak.