Migréna po pôrode
Ahojte, som 6 týždňov po pôrode a pred týždňom som zažila svoju prvú migrénu v živote…a dnes opäť…rozmyslam preco mi tieto stavy začali..moze byt spúšťačom pôrod? Aj ked prvú migrénu som dostala az 5 týždňov po pôrode…a je to môj 3.porod ….predtym žiadne taketo próblemy…alebo to moze mat súvis s dojčením? Ale tiez nedojčím prvý krát a predtým nic taketo nebolo…mal to niekto podobne? Budem rada za skúsenosti. Dakujem
Mne spustila migrény antikoncepcia, kt. som začala brať po pôrode. Bola to jedna z tých, čo sa berú popri dojčení
Áno, môže. Aj ja som to tak mala. Celý život som nevedela čo sú to migrény a po pôrode to prišlo. Bolo to až pár mesiacov po pôrode. Som nevedela čo sa deje. Pamätám si, že ma bolela hlava a bolo mi zle od žalúdka. Musela som byť na vzduchu. Potom sa to opakovalo viackrát, prestali mi účinkovať bežné lieky proti bolesti a tak som googlila a prišla som na to, že mám do činenia s migrénou. No a odvtedy je mojou spoločníčkou ☹
Áno sú to veľké hormonálne zmeny. Ja som migrenik a ja som zasa po pôrode ich nemala ako som prestala kojit sú späť

Ja som zazila prvu migrenu tiez par tyzdnov po porode. Ci je spustac porod, to asi nie, ale spolufaktorom je asi urcita hladina hormonov v tele. U zien je vseobecne zname, ze menstruacny cyklus ma velky vplyv a je spolufaktorom pri migrene.