Migréna s aurou

fifozbs
9. feb 2023

Zdravím... mávate migrény s aurou?
Práve teraz to prežívam, zobudil som sa, šmuhy pred očami, bolí ma hlava nad/za očami, na čele a bojím sa, že sa niečo stane...
Neurológ mi predpísal Diclofanc duo 75mg, máte s nim skúsenosti?
čo vám pomôže? Ďakujem.

saskia_98
9. feb 2023

@fifozbs diclofenac, aglifen atd mi absolutne nezabera. Iba tabletky cinie (na predpis). A jedine co mi pomaha lahnut si, dat si studeny obklad na oči, mat tmu a ticho a vyspať sa z toho. Ale ja mam velmi silne migrény.

simsalabim
9. feb 2023

Ja mavam migreny s aurou, ale teda aura je predzvest, ked ju mam, este nemam bolesti. Vtedy si treba dat liek. Ked aura prejde, nastupuje bolest. Ak uz mam bolest, lieky mi nezaberu - ziadne, ani sumatriptan. Pomoze len ticho, tma, lezat… par dni pri silnom zachvate.

wokokoza
9. feb 2023

Akože stať sa nemá čo nejak, pokiaľ si normálne doma, tak zatiahni okná, daj si niečo od bolesti. Mne pomáha napríklad aj Panadol tuším to je, čo je určený na migrény, ale dávam si rovno dve tabletky.

zuzka1_zuzka1
9. feb 2023

Aj u mňa funguje aura ako predzvesť, vtedy užijem naraz silnejšie magnézium a liek od bolesti (poradil to kamoške lekár) a často je bolesť potom už vydržateľná 🙂

sollita9
10. feb 2023

@fifozbs ´Dobrý deň 🙂 Na základe mnohých vedeckých výskumov v odboroch neurologie sa zistilo, že u ludi s neurologickymi ochoreniami ako su aj migreny boli zistene vyssie hladiny Hcy-homocysteinu, tazkých kovov v mozgu a EBV vírus.. Toto všetko ovplyvňuje náš CNS,že mení sa jeho dráždivosť a clekovo fungovanie NS.
Preto potom vznikaju tzv. migreny (migrujuce bolesti hlavy), bolesti hlavy, poruchy sustredenia,....
Sama som mala bolesti hlavy a pocity na zvracanie pred dvomi rokmi. No odkedy som si odstranila pričinu, bolesti uz nemam takmer 2 roky. A to ani ked nepijem dostatok vody, ani vtedy nemam bolesť hlavy. Preto vám odporúčam neriešiť dookola iba prejavy, lieky, nepirjemne stavy, lekarov, ale máte možnosť sa uzdraviť aj z migreny, podla lekarov zahadna choroba. A nie som sama.Poznám mnoho ludí, ktorí už nevedia čo je to bolesľ hlavy. Aké je riešenie?? Riešením je očistiť si komplexne telo od ťažkých kovov, a inej chémie. Zdrojom toxicity sú naše nekvalitné potraviny, nápoje, lieky, kortikoidy, kozmetika, čistiace prostriedky,.. A samozrejme nastaviť si zdravšiu životosprávu. A na to slúži jednoduchý systém, ktorý rieši presne tieto príčiny. Ja som tomu veľmi vďačná. Ak chcete vedieť viac ako na komplexnú detoxikáciu tela a ako sa zbaviť bolestí hlavy natrvalo, veľmi rada Vám otom poviem viac, dám vám všetky vedomosti k tomu potrebné ;) Pekný dnik.K.