Migréna u mužov - lieky
Dievčatá, tie ktoré máte mužov , alebo synov a majú migrénu, aké lieky užívajú z lekárne a zaberajú? Na neurológiiu ešte len pôjdeme. A viete čo im migrénu spúšťa? Ďakujem
@anonym_autor môj muž máva migrény, lieky pokiaľ si nedá už pri začínajúcej bolesti, tak nezaberú žiadne, inak diclofenac (na predpis od Dr 75mg). Synovi zaberá nurofen a spánok zatiaľ (migrénu mal 2x). U oboch je spúšťač to, keď majú menej pohybu. 7r má šport, manžel pravidelne cvičí 🙂. Bez toho sú stratení 🙈.
Kamoš máva migrény často, pomáhal mu Panadol ultra rapid alebo šumivý Flector. Musí si dať už pri začínajúcej bolesti, inak už nepomôže nič iba spánok. Spúšťač je alkohol a vyčerpanie. Najviac a dlhodobejšie mu však zabrala akupunktúra.
@anonym_autor môj muž máva migrény, lieky pokiaľ si nedá už pri začínajúcej bolesti, tak nezaberú žiadne, inak diclofenac (na predpis od Dr 75mg). Synovi zaberá nurofen a spánok zatiaľ (migrénu mal 2x). U oboch je spúšťač to, keď majú menej pohybu. 7r má šport, manžel pravidelne cvičí 🙂. Bez toho sú stratení 🙈.
@denkabemommy na cievnom vysetreni bol?Športom sa rozťahuju cievy a zvyšuju sa endorfíny preto nepríde záchvat.Moja sestra skončila u psychiatra odkedy berie AD nemá migrénu.Predtym ju liečil neurológ 5 r
Nám na neurológii dala algifen kvapky pre syna. A kázala viac magnézia cez deň a veľa piť.
@denkabemommy na cievnom vysetreni bol?Športom sa rozťahuju cievy a zvyšuju sa endorfíny preto nepríde záchvat.Moja sestra skončila u psychiatra odkedy berie AD nemá migrénu.Predtym ju liečil neurológ 5 r
@anonym_4624d5 problém je, keď sedia (sedavé zamestnanie, škola) a stuhne im krčná chrbtica, ktorú nerozhýbu. Neriešime to už ani s neurológom a vo svojej podstate neberú ani lieky, stačí im športovať, aby boli ok, tak nech sa hýbu, aspoň majú o dôvod navyše k tomu 🤷🏼♀️.
@anonym_autor môj syn mával migrény, príčina je histaminova intolerancia. Odkedy si dáva pozor na to, čo nemôže jesť, tak migrénu nemá. On nemôže kapustnicu, červené víno, kombináciu pizza a červená vinea...., resp.ak chce niečo z tohoto jesť, dá si predtým Daosin. A lieky mu veľmi nezaberali, ani od neurologicky, čo mal na migrénu (nepamätám si názov), len vyspať sa
u nás mávam migrénu jedine ja... zaberá sumatriptan - predpis od lekára , aj obvodný predpíše....
spúšťačom je stres, alebo zlá kombinácia jedál, popr. niečo mi sadne na žalúdok, neraz je to aj z jedla ktoré mi veľmi pochutí.
@anonym_4624d5 problém je, keď sedia (sedavé zamestnanie, škola) a stuhne im krčná chrbtica, ktorú nerozhýbu. Neriešime to už ani s neurológom a vo svojej podstate neberú ani lieky, stačí im športovať, aby boli ok, tak nech sa hýbu, aspoň majú o dôvod navyše k tomu 🤷🏼♀️.
@denkabemommy joj, mne stuhne chrbtica napriklad aj vtedy, ked som chora, najprv ma len klasicky boli hlava z choroby a potom, ako lezim a kadejak sa krutim, ked ma bolia svaly, kosti, mam zimnicu...teraz som to zazila pri crevnej chripke, hlava ma bolela najprv z toho a z teploty a potom uz som citila, ako sa zatahuje chrbtica a 4 dni mi nic na to nezaberalo, na grc mi bolo. Ale uz nie tak z tej chripky, inak. Migrena to asi teda nie je, ale nepomaha mi nic, len to nasilu rozhybat a spustove body hlavne takou pichlavou loptickou a postupne to potom povoli a spanok doriesi. Ibalgin mozem jest ako lentilky a nic.
@anonym_autor ja som mal šialené migrény keď som ešte nemal diagnostikovanu cukrovku po liekoch na disbetes tento problém úplne zmizol
syn ma quarelin od dr alebo flektor. lieky si dava v zaciatku inak dobre nezaberu a casto to ma po dlhom sedeni pri pc ci nevyspani sa pretazeni organizmus velkom strese
@anonym_autor Syn 19 r. dostal takú migrénu minulý týždeň, že ani novalgin mu nezabral. Začal zle vidieť, vracal a začala mu tŕpnuť ruka aj jazyk. Nemohol rozprávať, bol dezorientovaný. Tak sme som s ním šla k lekárovi . Lekár si najskôr myslel že je opitý, lebo tak pôsobil. Pohybu má dosť chodí na brigádu, aj pije dosť vody. Dosť nás to vyľakalo, lebo takýto stav ešte nemal. Skúsime to odsledovať Ďakujem za informácie.
@anonym_autor Syn 19 r. dostal takú migrénu minulý týždeň, že ani novalgin mu nezabral. Začal zle vidieť, vracal a začala mu tŕpnuť ruka aj jazyk. Nemohol rozprávať, bol dezorientovaný. Tak sme som s ním šla k lekárovi . Lekár si najskôr myslel že je opitý, lebo tak pôsobil. Pohybu má dosť chodí na brigádu, aj pije dosť vody. Dosť nás to vyľakalo, lebo takýto stav ešte nemal. Skúsime to odsledovať Ďakujem za informácie.
@anonym_autor nedostatok minerálov a vitamínov v tele spôsobuje tuhnutie svalov a následne spustí migrénu, tŕpnutie, kŕče, bolesti chrbtice... stáva sa to často pri strese, športe, vyčerpaní, zlej strave, malabsorpcii...
Skúste nasadiť vitamín C, podporuje vstrebávanie minerálov do tela + elektrolyty magnézium.. a hlavne výživnú stravu bez spracovaných potravín a chémie.
https://fitshaker.sk/ako-si-vyskladat-zdravy-ta...
Treba spomaliť, viac oddychovať - relaxovať, dopriať si dostatočný spánok na regeneráciu tela, vyhýbať sa stresu...
Lieky od bolesti su len taka naplast na problem. Treba riesit pricinu. Je to individualne, moze to byt neurologickeho charakteru, kvoli tlaku, chrbtica atd. Odporucam vyradit zo stravy cukor, lebo ten je castym spustacom migren.
Nechcem strašiť ale v tomto veku a pri tom co popisujes že sa stalo to môže byť aj skleróza multiplex, určite treba magnetickú. Aj syn išiel a nasli mu lezie, ale našťastie nezodpovedali skleróze a to mal 12 rokov. Boli sme aj na opakovanej magnetickej a našťastie stav nezmenený. My sme kvôli tej migréne absolvovali množstvo vyšetrení, ale v podstate sa na nič neprišlo. Keďže my to ale mame v rodine, ja mam migrénu od detstva, tak je to asi nejaká genetická záležitosť. Každopádne po puberte mu to prešlo. Ale tvoj už po puberte ma, treba ďalšie vysetrenia

syn preferuje tie makké tobolky ibuprofen či brufen či čo to je.
muž šumivý panadol ultra rapid…