Mikrokalcifikáty v prsníku

ladia
12. jún 2020

Zienky ma s tym niekto skusenost ? prisli mi vysledky z mamografie zatial mi dal termin o pol roka na kontorlnu mamografiu . Mam z toho dost strach .

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladia
autor
12. jún 2020

@viestta no lebo uz citam, ze v podstate zalezi od toho aky druh tych mikrokalcifikatov mas mne nerobili bisopsiu iba mamografiu tam sa to naslo pred rokom to tam nebolo preto mam z toho celkom obavu , ze to moze byt rakovina

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladia
autor
12. jún 2020

@viestta snaha bola, ale bol nervozny z mojich otazok, tak ma odbil a nic som sa nedozvedela cize sa pytam tu ci ma niekto skusenost.

makova333
12. jún 2020

@ladia minuly rok ti robili mamograf?

ladia
autor
12. jún 2020

@makova333 robili mi pred dvoma rokmi a znovu teraz po dvoch rokoch 4.6. a toto sa tam objavilo a chce mi robit kontrolny o pol roka

makova333
12. jún 2020

@ladia pytam sa preto, ze ak by ti robili minuly rok uzv tak na uzv vidiet nie su. Dalsia vec mozu miznut, preto to dr. kontroluje. O pol roka ta skontroluje, potom dostanes o rok a potom standardne kazde dva roky.

ladia
autor
12. jún 2020

@makova333 ach keby zmizli nechcem to tam mat som z toho cela dototot

makova333
12. jún 2020

@ladia mozu ich sposobovat aj cysty, zapaly, dokonca telove mieka, gely, pudre...zavolal ta podla mna preventivne, aby nic nezanedbali.

ladia
autor
12. jún 2020

@makova333 och dufam no uvidime ako to dopadne cysty tam mam , mam aj zhrubnutu mliecnu zlazu, ale to by bolo ok len toto ma dost zaskocilo . tak musim len cakat na kontrolu a dufam ze to bude ok

ticko
17. jún 2020

@ladia kedy ti dali kontrolu? A biopsiu netreba?

ladia
autor
18. jún 2020

@ticko dali mi o pol roka to je v decembri , napisane je na kontorola na posudenie dynamiky Mikrokalcifikátov . su tam zatial ojedinele v lavo a v pravo viac ale nie v zhlukoch tak dufam ze to staci o pol roka skontorlovat.

elvirkat
15. apr 2021

@ladia ahoj, môžem sa opýtať ako si dopadla na kontrolnom MMG? Ja som bola dnes a s rovnakým výsledkom ako ty minulý rok, kontrola o pol roka. Tiež mám strach, lekár bol skúpy na slovo, takže viem len toľko, čo som si prečítala.

ladia
autor
15. apr 2021

@elvirkat ahoj no ja som dopadla tak ze v decembri som bola n atej kontrole po pol roku a poslali ma z vysledkom na onkolgiu s tym nalezom na heydukovu tam znovu kontrolovali ten nalez a poslali ma prec s tym, ze az o dva roky kontroa, takze som ostala uplne zneistena, ze co teda jedna lekarka ma posle na biopsiu na onkologiu napisem mi ze birads 4 a tam ma poslu prec, ze iba kontorly a az po dvoch rokoch a napisu birads 2 Tak som bola za mojim gynekologom a dohodli sme sa, ze dame kontorlu po roku radsej ale uplne som zneistena stale nad tym rozmyslam, ze preco to jedna vidi zle a druha normalne , dufam ze nebudem musiet riesit v decembri zase onkolga uz som bola prichystana na vsetko mozne a totlane vystresovana lebo cela ta procedura musis sa tam objednavat cakas tam s 20 dalsimi kym ta zoberu stravila som tam za kazdym aspon 3 hodiny a bolo takt stresujuce mal aby som byt rada ze to akoze dobre dopadlo ale neviem dako sa mi to nezda ale hadam vedia co robia

elvirkat
15. apr 2021

@ladia podľa toho, čo píšeš, to vyzerá tak, že je to v poriadku. Dúfam, že to tak aj ostane. Neostáva iné, len pozitívne myslieť, aj keď niekedy je to ťažké. Ja som hneď po MMG absolvovala ultrazvuk, kde bolo všetko ok. Tak neviem. Uvidím v októbri.

ladia
autor
15. apr 2021

@elvirkat ano drzim ti palce nech mas vsetko ok. mne tiez robili na onkologii aj ultrazvuk hned a tam bolo vsetko ok , ale tak kalcifikaty na sone nevidno, tam povedali, ze je dolezite , ze v mliecnej zlaze nie su zmeny .uvidime co bude tiez sa desim decembra, lebo zazivat to iste no nebolo mi vsetko jedno teda.

ada2007
20. máj 2021

@ladia môžem sa spýtať kde ste boli na mamografii? tiež som bola a dr. ma poslala na Heydukovu tiež mám napísané birads 4,ďakujem,tiež mám strach čo mi tam povedia...

ladia
autor
21. máj 2021

@ada2007 ja som bola na mamo na Trnavskom myte v zeleznicnej poliklinike a v decembri idem na kontorlu tiez sa bojim uz teraz co tam bude . Drzim vam palce na tej heydukovej ku mne boli vsetci velmi mily a ustretovy.

ada2007
21. máj 2021

@ladia aj vám robili nejaké vyšetrenia na tej heydukovej? Ja mám ísť na konzultáciu tak som zvedavá, bojím ta tiež....

ladia
autor
21. máj 2021

@ada2007 tam je taky postup, ze vas tam poslu na zaklade mamografie, ktoru tam treba doniest na cedcku to som tam dala a posudzovali iba tu mamografiu lebo bola mesiac stara novu vam nebudu robit . potom urobili sono posudzovali mi to tam traja Dr. a vyhodnotili to ako birads 2 s tym, ze o dva roky na klasicku mamografiu al emoj dr povedal ze dame radsej o rok . Cize vlastne posudzovali snimok z mamografie a urobili sono.

ada2007
21. máj 2021

@ladia áno to cd mám z mamografie aj snímok zo sona, len ma poslala dr.na heydukovu na konzultáciu a desí ma to slovo birads 4...Dr povedala že to vyzerá na nezhubne podľa nej a že nech to posúdia ešte oni,že možno mi budu brať z toho vzorku a toho sa bojím...

ladia
autor
21. máj 2021

@ada2007 no ja som mala tiez ze birads 4 a poslalli ma rovno na vakuovu mamotomiu ale tam to posudili uplne inak a z birats 4 som zase birats 2 ja mam skor stres z toho , ze co ak sa pomylili a o rok bude uz neskoro, ale snazim sa tak nerozmyslat . Verim ti uplne si viem predstavit ten stres co mas velmi ti drzim palce nech vsetko dobre dopadne .

ada2007
21. máj 2021

@ladia to na tej heydukovej robili tú vakuovu mamotomiu?to ako robili?

ladia
autor
21. máj 2021

@ada2007 nerobili praveze mna tam odoslali z toho trnavskeho myta z doporucenim na to ale oni na heydukovej pozreli vysledky z mamo a povedali, ze to netreba robit inak to sa robi pod mrkom hrubou ihlou .

bruja
6. okt 2021

@ada2007 dobrybma tiež birad4 ako to u vas riešilu?

bruja
8. okt 2021

@ada2007 ako ste dopadli? Mam podobny problem.

bruja
12. okt 2021

@ada2007 prosim ako ste dopadli birads 4? Mamotomia? Vysledky? Bojim sa🙏

minis
29. apr 2022

@bruja dobry den, tema je rok stara, ale ako ste dopadli? ja mam tiez od vcera birads 4

rikarika
25. nov 2022

@minis ahoj mozem sa spytat ako si dopadla? Ja cakam na mamotomiu po birads4.

mirkab79
12. dec 2022

@rikarika dobrý večer ako vám dopadla biopsia s birads 4, bolo to pozitívne?