Mohol sa mi zrýchliť metabolizmus?
Ahojte...takže rovno k veci 😅
Či tu nájdem dakoho podobného.
Takže trepela som roky bulímiou. Pred pár mesiacmi som vracať prestala, jem v podstate pravidelne, meranie porcie, snažím sa veľa nenadžgať, aby som potom v hlave nemala zle myšlienky a nešla vracať. Jem skôr zdravšiu stravu, no nemám napríklad problém a hranolkami, či zmrzlinou.
Cvičiť cvičím tak maximálne 2x za týždeň aj to len nejakých 45minut, max.hodinu, občas 3x za týždeň.
Z práce chodievam väčšinou pešo, ale akoze sem tam si proste dám aj niečo nezdravé, ale nie často.
Aj 💩 je 2-3x za deň (prepáčte ak to sem nepatrí), a aj menštruáciu mám už pravidelnú.
A snažím sa aj nevážit často, na začiatku augusta som sa vážila a mala som 50,3kg a dneska som sa vážila a mala som 50,0 čiže som v podstate nič nepribrala.
Môže to teda byť tak,že by sa mi to nejako zrýchlilo vďaka tomu,že som vracať prestala, a jem proste pravidelne a netyram sa?
U mňa je to o pohybe, ak mám nejakú aktivitu fyzickú pravidelne tak nepriberám, ale pomaly chudnem cca 0,5 kg/mesiac a môžem jesť aj za dvoch. Ak nemám, môžem sa stravovať tak že ráno jeden rožok, dva plátky šunky, večera to isté, k tomu jedno jablko, na obed polovičná porcia bez polievky a aj tak priberám nejaké 2 kg mesačne. Pohyb podľa mňa dosť zrýchli metabolizmus. U teba možno aj to že žalúdok ešte nie je ok a veľa z toho ide do odpadu nie na výživu.
@brumbrumbrum áno, mohlo sa to stať, ešte keď k tomu piješ dostatok tekutín, zdravá pravidelná strava, pohyb, super. Ešte je veľmi dôležitý aj oddych a dostatok spánku.