Môj dnešný tlak 90 / 39. Ako ho zvýšiť?
Mavam nizsi tlak, ale dnesny exceluje 😉 Viete mi poradit celkovo nieco na zvysenie tlaku? Teda okrem kavy a alkoholu. Dakujem
@oskorusa ja kavu nepijem, len som pocula, ze vraj pomaha, takze to nie je moj pripad (ale koniec koncov je to naopak). Nemam zdravotne problemy, ale celkovo sa citim unavena a dnes som ako na kolotoci, toci sa mi hlava, malatna. Pitny rezim dodrziavam, pohybu mam viac nez dost, aj vonku. Obcas mavam aj vyssi, vtedy sa citim vyborne. Tak by bolo fajn, to nejako upravit.
@petronelka77
mne kedysi pomohla Kručinka farbiarska / čaj dostat v lekarni/, ale nakoniec bola potrebna uprava pitneho režimu, pravidelne male davky - cca 2dc kazdu pol-hodinu, a bez flase s vodou som nemohla z domu.
Pitna rezim denny v L = váha/20
Dobre by bolo pozriet sa na krv.
@zvedavamt na krv idem zajtra, k hematologicke, tak uvidime vysledky. Skusim si kupit ten caj. Dakujem 🙂
@petronelka77 hlava sa ti môže točiť aj z tlaku vzduchu, dnes je fakt hrozne, pohyb som myslela cielený na kardiovaskulárny tréning - nie len prechádzka vonku alebo nejaké behanie, uvidíš podľa výsledkov, ale keď máš len občasne takéto stavy únavy a točenia hlavy, tak to máme všetci, moc sa to nerieši liekmi a podobne, iba keby si mala stále problémy
@oskorusa pohyb cielený na kardiovaskulárny tréning - vies mi poradit, aky to je? Mozno to je aj tlakom vzduchu, ale taky tlak ako dnes, taky som este nemala. Neskutocny tlak na oci. To ano, obcas to mava kazdy, unava, tocenie hlavy. Ale podla mna to uz je extrem - 39.
@petronelka77 ahoj ja mam problemy s nizkym tlakom a co mi pomaha?Vela tekutin,silna cierna kava,pohyb a sex 😉
@petronelka77 mám kamošku čo má 70/35 bežne 🙂 a funguje, taký tréning je napríklad zumba alebo spinning - niečo na tento štýl - pravidelne, môže zlepšiť tlakové pomery, ak ti dopadnú výsledky dobre, vyskúšaj
zastav sa u nás,dcéra vie tak zdvihnúť tlak..... 😀
@petronelka77 hore dole sprint po schodoch, staci na 4🙂
@acer11 aj ja mam 3oj rocne sidlo a teda pri nom sa nenudim, dnes mal svoj sibalsky den, ale tlak mi aj tak nedvihol 😉
@eeffka to mi zaberie len na chvilu 😉
ja som mala minule 50/30 a som tu 😀 mama sa zlakla ze uz nedycham a mne nic nebolo 😀 neviem ako ho dvihnut ale mne ked s atlak dvihne nieje mi dobre

@petronelka77 pozor, káva naopak tlak znižuje - lebo odvodňuje a zvyšuje skôr srdcovú frekvenciu, pokiaľ nemáš z takýmto tlakom ťažkosti, netreba to riešiť - pitný režim dodržiavať, pravidelný aeróbny tréning, pokiaľ však máš ťažkosti mal by to podľa môjho názoru riešiť lekár