icon

Môže alergia spôsobovať angínu?

6. máj 2023

Máte s tým skúsenosti?

pribinak
6. máj 2023

Nie, angína sa prenáša kvapockovou infekciou

babulkomale
6. máj 2023

Skriabanie a svrbenie v hrdle, nosohltane a usiach ano.
Anginu ako samostatnu chorobu nie.

nelca0510
6. máj 2023

Angína je zväčša bakteriálne ochorenie. Takže nie. Ale ak máš pri alergii otvorené ústa,môže preto hrdlo bolieť.

kacena4
6. máj 2023

nie ale ak ta pri alergii skriabe v hrdle bude to skor zatekanie

autor
6. máj 2023

Zle som sa vyjadrila- teda velmi bolestive a zapalene hrdlo s hnisavým povlakom, od marca mam už štvrtu anginu, a zapal priedusiek , bola som na ORL vytery negativne, vzdy tyzden po ATB znova zapal, sopel, zapaleny hrtan,akoby afty, kasel, kutik.... hrozne... od konca januara mame doma psa, rozmyslam, ci to nemože mať súvis....

autor
6. máj 2023

Plus bolest uši... nikto iny doma to nema...

adriana1738
6. máj 2023

To bude alergia na jedlo

taminka1986
6. máj 2023

To asi nie. Ale ak mas neliecenu pripadne nedostatocne liecenu alergiu moze ti alergen oslabovat imunitu a preto ochories znova. Takto nam to vysvetlili,podotykam ze ja niesom lekar. Moja dcera to takto roky tocila a nevedeli sme preco. Odkedy sa na to prislo a lieci alergiu mala iba 2x nadchu bez teplot a kasla.

autor
6. máj 2023

@taminka1986 aj ked ine alergické priznaky nemam?

adriana1738
6. máj 2023

Bude to histaminova intolerancia ,mam ju aj ja

manushka
6. máj 2023

U môjho syna sa zrejme takto začala prejavovať alergia , mával hnisavú angínu 3-4x do roka až kým sme nešli na alergologiu a nezačal užívať lieky na alergiu, odvtedy angínu nemal 🙏 a je to už možno 5 rokov odvtedy..a ja som mala podobný problém ako dieťa, vždy v obdobi apríl-máj - jún čiže v čase najväčšej peľovej alergie som mávala angíny, takze asi to ma po mne🙈 dodnes sa liečim na alergo keďže som veľmi silná alergička, ale moja alergia na pele sa mi začala naplno prejavovať so všetkými príznakmi od kychania, nadchy, slzenia očí až keď som otehotnela, vtedy sa to všetko naplno rozbehlo 🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
6. máj 2023

@manushka vdaka 🙏dakujem za nadej, do vyberania mandli sa mi naozaj nechce, takže skusim alergologiu

poopsie
6. máj 2023

Je to zaujímavé s tými alergiami 🙈nikdy by som nepovedala, že moje dlhoročné gynekologické a kožné problémy spôsobovala alergia na kravsku bielkovinu.... Už by som sa ničomu nečudovala.. Aký je to psík? My sme zámerne vyberali s '' vlasmi ''

oblecenie99
6. máj 2023

No môj syn bol v jednom kuse zahlienený a kaslal, kým pediatrická z odberu krvi nezistila alergiu na mliečnu bielkovinu. A že to má súvis, oslabuje to imunitu. Nasadili sme ozaj tvrdú bezmliecnu diétu a ono to naozaj pomohlo.

autor
6. máj 2023

@oblecenie99
@poopsie a prosim vas od vysadenia problemovych potravin ako dlho trvalo kym ste boli/kym bol syn v pohode?

poopsie
6. máj 2023

Hneď po dvoch týždňoch všetko prestalo

oblecenie99
6. máj 2023

Cca dva až tri tyzdne a

autor
6. máj 2023

@adriana1738 a tiež máš rovnake priznaky?

autor
6. máj 2023
taisu
6. máj 2023

Ano, syn mal hrozne anginy cez zimu a zistili ze ma alergiu na roztoce

jamidea
6. máj 2023

Urcite by si mala zajst k alergologovi. A inak sz daju kupit 7dnove antihistaminika. Skus 2-3 tyzdnenieco uzivat, uvidis. Ale priznaky co oises, bolest usi, hrdla, zapal priedusiek, krasna alergia, akoby som o sebe citala a to beriem lieky.

boozlesk
25. mar 2024

Alergia moze spôsobit priznaky ako pri angine. Pre laika je to tazko rozoznatelne, ci to je virus, bakteria alebo alergia. Treba vysetrenie, vyter. Ja mavam kazdy vyter negatívny no priznaky hrozne bolestivé: obrovska bolest hrdla, velke mandle, častokrát nedokazem prehĺtať. Orl aj alergologicka odmietaju vyber krcnych mandli. Ak to prejde do skriabania a trva viac ako 10 dni, koncim v zasade na atb. 🙄V roku 2022 ma bolelo hrdlo 10 krat, cize takmer kazdy mesiac. Stále sa liecim na alergiu no aj tak som neustále chora. Stale kycham : nezaberá dymista, flixonase, livostin, alergodil, beclomet, teraz som na nasonexe. Po liecbe imunorom ochoriem, po liecbe bronchovaxom ochoriem. 🤦🏻‍♀️ Imunita z krvi ukazkova, alergia na roztoce a komponenty vysoka. To mam "len" alergiu na roztoce. Zlepsil sa tvoj stav od mája odkedy si napísala prispevok?