icon

Môže alkohol spôsobiť nadmernú stratu vlasov?

10. mar 2025

Ahojte, všímam si na mužovi že za posledné 2 roky stratil dosť vlasov a zároveň má zopár miest, ložísk, kde nemá vôbec vlasy. Ma 34 rokov, zároveň aj dost stresujúcu prácu. Manžel je super človek, pracuje, zaujíma sa o rodinu, trávi veľa času s deťmi. Len jediná jeho neresť je alkohol, to ma veľmi trápi. Nepije dennodenne, keďže pracuje, ale dá sa povedať, že v priemere každý druhý víkend, tvrdí, že potrebuje vypnúť od všetkého. Nikdy sa neopije, žeby nevedel, čo robí, má dobrú povahu, správanie, aj keď je opitý.
Chcem sa opýtať, môže alkohol zapríčiniť nadmernú stratu vlasov a ložiská, biele kruhy na hlave bez vlasov?
Manžel sa zdravo stravuje, behá pravidelne, ale raz za 2 týždne sa spustí, vypije za deň toho veľmi veľa.
Zároveň pije dosť nárazovo. Je schopný vypiť 8 veľkých piv za hodinu, alebo 3 deci tvrdého alkoholu za hodinu.
S vlasmi bol aj na kožnom, lekárka mu odporúčala plazmaterapiu a predtým ošetrenie vlasov laserom 10 sedeni. Len je to všetko dosť drahé. Myslíte, že ma zmysel do toho investovať, pomôže mu to? Ďakujem za rady

pribinak
10. mar 2025

Myslím že strata vlasov je ten menší problém.
Vlasy padajú skôr zo stresu a vo veľkom je to vec genetiky

Ale mna by skôr trápilo to množstvo pív a tvrdého k tomu. Toto je už rozpity chlap

domkakvet
10. mar 2025

Tak ten toho poriadne vypije, kto vie ako to bude pokracovat.

autor
10. mar 2025

@pribinak mňa to veľmi trápi, lebo je to super človek. Každý ho ma rad, v živote som na neho nepočula zle slovo od nikoho, pomôže každému aj o polnoci.
Pije doma, najčastejšie vonku na záhrade. Do krčmy, barov nechodí.

autor
10. mar 2025

@domkakvet ma svoju hranicu, len on veľa znesie.

pribinak
10. mar 2025

Treba sa dohodnúť že napr 2 týždne nedá ani glg. Ak bude mat abstak tak je jasný alkac

Všetko v poriadku že je to dobrý človek, ale Toto je naozaj dosť

unicornlady
10. mar 2025

Pije každý 2. víkend, takže nepiť 2 týždne je v podstate jeho miera.
Skôr skúsiť aspoň také 2 mesiace. Tam sa absťáky začnú prejavovať.

Keď nechodí do krčmy, to pije toľko sám doma?

autor
10. mar 2025

@pribinak vydrží občas aj 2 mesiace bez alkoholu, len potom zase začne piť. Čiže sa to tak časovo strieda. Pije 3 mesiace každý druhý víkend, potom mesiac, dva nič a opäť.

autor
10. mar 2025

@unicornlady áno, sam doma. Neskrýva to, pije vonku na záhrade, ak je pekné počasie, alebo v kuchyni. Ale tak, aby ho deti nevideli.

balerina2025
10. mar 2025

denne ludia pili domace razovice a neviem ake ice, denne chodili do krcmy..a boli
teraz sa clovek co si raz za dva tyzdne vypije, nazyva alkoholikom?

a mladi ludia co chodia kazdy vikend piatok sobota na disko a piju, su potom co?

domkakvet
10. mar 2025

Vela znesie preto, ze je alkoholik, ti toho znesu vela.

bielasovicka
10. mar 2025

Nemyslím si ze je alkoholik. To by pil každý deň. a odpoveď na tvoju otázku," co tu nato každý zabudol,"a zamerali sa len na ten alkohol. vlasy mu zrejme nepadajú od alkoholu. Ved to by musel byť dennodenne spity.....

balerina2025
10. mar 2025

@bielasovicka niekedy mam pocit ze tu kazda nosi rucho a pas cudnosti.
mlade decka chlascu kazdy vikend ale to alkoholici nie su. ale muz , co je zrobeny a chce vypustit raz za dva tyzdne paru, je uz alkoholik 😇

martinka13
10. mar 2025

Nemyslím, že mu vlasy vypadávajú z alkoholu. A podla mňa nie je ani alkoholik.

unicornlady
11. mar 2025

Argumentovať tým, že pitie autorkinho muža je v poriadku, lebo iní ľudia pijú viac,
je ako tvrdiť, že ak muž podvedie raz je to v poriadku, lebo iní muži podvádzajú viac.
Úplne chybná argumentácia.

balerina2025
11. mar 2025

@unicornlady pocuj, este raz. preco urazate muza, co si 2 x do mesiaca vypije? nerozumiem. nazyvat ho alkoholikom?
co je na tom zle? ved nepije kazdy den !

co do toho pleties podvadzanie?

ja alkoholizmus neobhajujem, zial ty asi zijes svoj krasny ruzovy sen v ruuzovej bubline a nejdes niekedy mestom vecer a nevidis. tam sa treba pozerat, ako sa vychovava dnesna generacia. mladi ludia maju problemy s pitim, a toto sa preco neriesi?

to ze si niekto dva krat do mesiac avypije nie je dovod na to aby mu zacali padat vlasy.

unicornlady
11. mar 2025

Ja som nikoho neurážala, tak sa nerozhohňuj toľko.
Avšak, ak dokáže za hodinu stiahnuť 8 veľkých pív alebo 3 deci tvrdého, to je na pováženie.
Nemusí byť alkoholik, avšak zdravé to nie je ani omylom.

unicornlady
11. mar 2025

Ok, teraz si dopísala príspevok.
Mládež nech si riešia ich rodičia. Ja si môžem vychovávať len deti svoje, resp. tie v blízkom okolí.

tiezjedna
11. mar 2025

@autorka nemyslím, že jeho vypadávanie vlasov má na svedomí alkohol. Bude to zrejme genetická záležitosť, určite by som ohľadne toho poradila aj nejakým ďalším odborníkom, pretože to môže značiť aj iný problém...
Ale to chľastanie by som s ním v dobrom, ale naliehavo prebrala. Hlavne to nárazové. Stiahnuť tak rýchlo také množstvo alkoholu je pre telo poriadna facka, a je jedno, že "veľa znesie"... Môže si tým privodiť problémy a závislosť, ktorá sa bude stupňovať.

balerina2025
11. mar 2025

@unicornlady za hodinu ano to je vela. to priznavam

macatt
11. mar 2025

Ja si myslím, že kto pije 2x do mesiaca nemôže toľko zniesť nárazovo, to majú behom hodiny problém vypiť aj tí čo pravidelne trénujú😬
Zrejme aj on trénuje denne, len keď sa schováva pred deťmi tak to schová aj pred tebou autorka a keď to nepreženie tak si to nevšimneš v ostatné dni..

dobryden
11. mar 2025

Ahoj ,urcite z toho co pije mu vlady nepadajú,pije raz za dva tyzdne?To nie je alkoholik,aj ja som vcera s mamou vypila flasu vaječného likéru. Moj otec bol alkoholik,ten pil kazdy den,to ze si da raz za dva tyzdne neznamena ze je alkoholik a nikdy nemusi byt.Tie vlasy ale skor podedil,no bud rada te nie je plešatý.

mandzula
11. mar 2025

@balerina2025 ono je v zasade jedno, ci toho cloveka nazveme alkoholikom alebo nie, problem je ten, ze niekto "vypina" vdaka alkoholu, to by mi sakra vadilo. A k tej mladezi - ako pubertaci ci mladi dospeli sme pili mnohi, pride vsak vek, ked by si clovek mal uvedomit, ze alkohol nie je ok - a 8 piv ci 3 dl tvrdeho za hodinu uz vobec nie. Ak aj alkoholik nie je, ma na to paradny nabeh.
A k tym vlasom - skor to bude ten stres v kombinacii s genetikou resp. som akurat citala, ze za tym moze byt zvyseny prijem cukru a alkohol je co? Cukor.

balerina2025
11. mar 2025

@mandzula ok priznavam ze to mnozstcvo za hodinu je dost, naozaj som zabudla ze toto bolo spomenute.

renesance80
12. mar 2025

tak z takého pitia ked sa ide zabaviť a upustiť paru raz za dva týždne určite nepadajú, skôr pôjde o dedičný faktor mužskej plešatosti -teda alopecie , čo tak začať celoživotne používať minoxidil, ked ho to trápi, skôr ale tabletky , s vodičkou a penou je dosť otrava, tabletky sú len na predpis a teda neviem či na sk vôbec sú dostupné ,v zahraničí bežne