icon

Môže bolesť hlavy a nevoľnosť súvisieť s vysilením?

ivanizna
7. jan 2021

Čaute kočky 🙂 počúvajte, povedzte mi, čo si myslíte. Už druhý deň mi peckuje hlava, ide mi ju rozstreliť, Paracetamol veľmi nepomáha (iné neberiem, lebo ešte dojčím), bolí ma na spánkoch, čelo, za očami, je mi nevoľno na žalúdku. Myslíte, že by to mohlo mať súvis s tým, čo som zjedla? Nič také neobvyklé v podstate, len ma to tak napadlo. Alebo to môže mať súvis s emocionálnym vysilením a fyzickým vyčerpaním? Veľa sa toho odohráva a ešte k tomu zajtra odovzdávam prácu na univerzite. Nemám sa s kým poradiť, ďakujem za názory 🙂

lyci
7. jan 2021

@ivanizna este to moze byt Covid

kika831
7. jan 2021

@ivanizna mne takymito bolestami zacal covid.

deti95060810
7. jan 2021

takéto bolesti mávam pri migréne...najlepšie by bolo navštíviť lekára, lebo od počítača ti nikto neurčí diagnózu... Mne pomáha Sumatriptan - predpíše obvodný.
Migréna mi začne niekedy zo stresu, niekedy aj od žalúdka - ak nie je vhodná kombinácia jedla, resp. niečo mi "nesadne" na žalúdok...

ivanizna
autor
7. jan 2021

@lyci
@kika831 Len to nie, dúfam...... 😳😳😳

ivanizna
autor
7. jan 2021

@deti95060810 Veru, migréna by to mohla byť, už je neskoro večer a bolesť stále neprechádza, možno zavolám zajtra, keď sa stále budem cítiť na pouču. Ďakujem, žienky! 🙂

mikadooo
7. jan 2021

@ivanizna Áno aj u mňa zo stresu/nedostatku spánku atď vznikali migrény. Tiež to takto začali tie bolesti a potom bolo už len horšie alebo najhoršie. Takisto mám triptány od neurológa (ja konkrétne rizatriptan, ktorý mi účinkuje lepšie ako sumatriptan), ktoré si dávam len čo začnem cítiť jemné pobolievanie. Žiaľ, keď boli deti malé (neprespali celú noc), tak aj ten zaberal len cca na polovicu záchvatov 😟. Proste telo to nezvládalo. Žiadne iné lieky na bolesť mi nezabrali (skúšala som aj ataralgin neuralgin atď). Teraz už je lepšie, keď už aj najmladší prespí ako tak od večera do rána. Aj liek zaberá oveľa častejšie.

hlubik
7. jan 2021

@ivanizna presneCovid

ivanizna
autor
7. jan 2021

@mikadooo Joooj, to je nepríjemné... ☹
A ako často mávate tie záchvaty? Ja som už na šrot, ráno vstávam ako troska, neskoro chodím spať, koľkokrát treba vstávať k bábätku, ešte k tomu emocionálne a psychicky vyžmýkaná 😃 A hlava už sa odpaľuje do kozmosu

ivanizna
autor
7. jan 2021

@hlubik
@kika831
@lyci A aký priebeh nasledoval po bolestiach?

lyci
8. jan 2021

@ivanizna ja som este nemala

katulienkax
8. jan 2021

ale chodte s covidom, ja mavam bolesti hlavy pomerne casto to by som mala covid stale 😉 u mna bolest skoro vzdy suvisi s hormonalnym cyklom : ked mam kramy tak skoro vzdy, zvykne ma aj v strede cyklu - asi hormonalny pokles, potom od slnka - ked som dlho na horucave, ked mi netravi dobre - ano aj vtedy zvykne a potom ked odznie bolest hlavy ma prezenie, dalej od krcnej chrbtice alebo ked zle spim. Moja mama mi vravi ze jak dostala menopauzu tak skoncili aj bolesti hlavy to fakt. 🙂 a este k tym tabletkam - mne nezabera nic ale ze ulne nic, proste musim prezit nejak den a ked pride vecer idem si lahnut, dam TABLETKY a musim sa vyspat z toho. Proste mne ucinuje tabletka len na noc, cez den mozem zjest aj 2 naraz a nezaberie vobec nic. A paracetamol je tabletka na smiech tak to nezabera u mna teda ani trochu, to su tabletky tak do kosa vyhodit.

A este ano pri bolesti hlavy je mozne grcanie, par krat sa mi stalo

desore
8. jan 2021

@mikadooo Neurolog ti neodporucil botox? Ved to liek prvotne urceny na migreny, az neskor sa zacal pouzivat aj na ine ucely. Mne sa to zda mensia forma zla ako tbl... No to treba prediskutovat s neurologmi.

mikadooo
9. jan 2021

@desore nie úplne. keď som sa na to pýtala, tak a) nie je to hradené poisťovňou, b) pacientky, ktoré to skúsili, boli tak 50:50 - niektorým pomohlo, niektorým nie. c) môžu byť nežiaduce účinky. Takže do botoxu sa ja extra moc nehrniem. Zdroj článku nižšie: dtest.cz

mikadooo
9. jan 2021

@ivanizna ja už som teraz na tom omnoho lepšie. Teraz mám migrény len pri ovulácii a pri menzese. Takže cca 3 dni po sebe v dvojtýždňových intervaloch. Teraz už mi všetky deti pekne spia celú noc, a hneď sa to prejavilo aj na mne 🙂. Predtým to bolo aj 2x do týždňa a bolo to veľmi zlé, keďže ani lieky moc nezaberali.

mikadooo
9. jan 2021

@katulienkax súhlas aj ja to takto nejak mám. Akurát mne zaberajú tabletky aj počas dňa 🙂. Ale len tie triptány, voľnopredajné mi nič nezaberá 😕.