Môže byť problém so žalúdkom vážnejší?
Ahojte. Už dlhšiu dobu mám problém so žalúdkom (hnačky nadúvanie kŕče a tlak na bruchu) popritom pociťujem tlak na hrudníku hlavne rano a večer,trpnutie končatín prevažne ľavej strany. Mám zistení tetaniu a problém s chrbticou. Vyšetrenia robené asi dva roky dozadu (gastro že vraj syndróm dráždivého čreva,srdce v poriadku) Môže to byt niečo vážnejšie ? Alebo to bude “len” Ta chrbtica+psychika ?
@lonely66 tak držím prsty aby všetko dobre dopadlo. Ja nemám nejaké neznesiteľne bolesti v bruchu skôr je to naduvanie. A neustále skvrkanie v bruchu. Je to nepríjemne. Chrbticu už riešim u fyzioterapeutky ktorá povedala že je to zle. Snáď mi na gaste povedia niečo viac. Ďakujem pekne za odpoveď a prajem veľa šťastia 🙂
Mala som tie iste problemy. Chodila som od lekara k lekarovi. Dal som si spravit aj testy na potravinove alergie v sukromnom laboratoriu (no to bol asi najhorsi krok vedla). Gastroentrolog nula bodov, tiez mi
povedal, ze to syndrom drazdiveho creva a ze treba dietu a zdravsi zivotny styl, kolonoskopia nepreujazala nic. Tak som na neho pozrela, a povedala mu, ze ja uz fakt zdravsie veci uz neviem najst. Asi 85 % vsetko zo zahrady, nestriekane, maso domace, ktore malo krasny zivot a aj to s masom neprehanam. A ked som sa v cakarni rozpravala s inymi pacientmi a ti mi dali radu najst alergologa s dychovymi testami. Aj som našla a spravil mi testy na SIBO, laktozovu a fruktozovu intoleranciu a z krvi mi zobral na histaminovu intoleranciu. A mala som všetko pozitivne. Kedze pri tychto vsetkych kombinaciach je priam nerealne sa zdravo stravovat. Tak si dam pred jedlom enzym na konkretnu intoleranciu a s kludom sa mozem najest. Problemy s travenim prestali, necitim unavu a moj zivot sa zmenil o 200 %. A alergolog mi povedal , ze 8 z 10 pacientov im na gastre nenajdu nic, lebo intolerancie nie su viditelne. To je moja skusenost ako mi preslo skvrkanie, naduvanie u mna aj hnacky a nervozita (ktora to vsetko este cyklila).
@monika4487 ďakujem pekne za odpoveď. Skúsim to riešiť takto.
Nechapem ako moze tu niekto len tak napisat "psychika, chrbtica, sportuj" a pod. 2 roky sú dlha doba, třeba zopakovat vysetrenia - minimalne krvny obraz, biochemia a USG brucha... Kludne mozu byt intolerancie, zapal zaludka,.......Vela ludi bolo takych že vysetrenia nic nic a zrazu bum vazna DG ..Inak na tetaniu beries co? Aj z takeho obycajneho magnosolvu mozes mat bolesti zaludka...a celkovo traviace problemy...

presne ako pises "len" psychika a chrbtica, viac sa hyb, sportuj. ak ti nerobili SIBO test skus sa na gastro spytat podla priznakov zvazia. je to premnozenie bakterii v creve