Môže byť ťažoba na žalúdku psychosomatická?
Ahojte, posledných cca 4-5 dní pociťujem ťažobu na žalúdku. Začalo to asi tým, že bol som pred tými asi 4 dňami vonku so psíkom a dosť sa mi zatočila hlava a ostalo mi na opadnutie, dosť som sa zľakol, tento stav rýchlo pominul, ale odvtedy mám ťažobu na žalúdku. Nie je to nič nejaké úkrutné strašné, hnačky nemám, ani žiadne kŕče, len taká nepríjemná ťažoba. Sú chvíle, kedy to necítim vôbec a sú aj chvíle, kedy tú ťažobu cítim stále. Napríklad bol som predvčerom pozrieť na hokeji a tam som to necítil vôbec (cca 2 a pol hodiny). Skončil hokej, sadol som do auta a hneď ťažko. Myslíte si, že to môže byť psychosomatické?
Ešte dodám, že niekedy v apríli-máji roku 2021 som bol na gastre (už si nepamätám presne kvôli čomu, asi nejaká banalita), spravili mi vyšetrenie hadičkou a zistili helicobaktera, ale ja som mesiac a pol na to absolvoval operáciu štítnej žľazy (odstránenie celej kvôli nálezu), tak mi vtedy na gastre povedal doktor, že mám si najprv poriešiť tú štítnu, dať sa dokopy a až tak si dať nejaké lieky na toho helicobaktera, ktoré mi on predpísal. Ja som sa na toho helicobaktera vtedy ale úplne vykašlal, lebo dosť ma vyradila tá operácia, tak mi napadá, že či to nemôže mať aj s týmto nejaký súvis. Ďakujem moc!
Nic ine ako vysetrenie nepomoze, lebo oblast brucha je velmi siroke spektrum moznosti, co to moze byt.
Prejavuje sa to navonok nejak a je to kludne nieco ine.
Napr. tvoja tazoba kludne moze byt aj nieco s aortou, ci dolnou dutou zilou, kedze vedu +/- v tych miestach (kazdy to mame ulozene kusok inak) a tlak na ne sa vie prejavit aj ako pocit nevolnosti, tazoby a na odpadnutie.
Moze sa ti tak prejavovat aj mensi infarkt.
Moze to byt ten helicobakter.
Mozes mat oslabenu zilku v zaludku, a ked zacne z casu na cas krvacat, tak ti zacne takto byt.
Mozes mat problem s pankreasom.
….
Moznosti v bruchu je strasne vela.
Takze, ak sa ti to opakuje, urcite chod. Na terminy sa caka dlhsie, ved poznas nase zdravotnictvo.
@moonlight1210 takže ste mi vlastne spísali všetky tie najhoršie najtragickejšie možnosti. To som úplne nehľadal. Ale ďakujem.
@anonym_autor necitala som cele a ANO zaludok z creva ako prve reaguju na stres.
helikobaktera treba preliecit, pretoze moze urobit sarapatu, nejdem pisat, aku.
smer lekar, asi krv zoberie ci stolicu na pritomnost Heliko, a spravne nasadit ATB.
ale to co pises, moze byt ozaj hocico. ak ti to talk dlho pretrvava, smer lekar. moze to byt fakt hocico, fakt hocico
drzim palce. !
@moonlight1210 takže ste mi vlastne spísali všetky tie najhoršie najtragickejšie možnosti. To som úplne nehľadal. Ale ďakujem.
@anonym_autor hm, no co ti poviem.
Rada by som ta potesila, ale miesto toho ti poviem, aby si nestaval cokolvek teraz planujes (a mozno ti preto nevyhovuje ist na vysetrenia) nad zdravie.

Nic ine ako vysetrenie nepomoze, lebo oblast brucha je velmi siroke spektrum moznosti, co to moze byt.
Prejavuje sa to navonok nejak a je to kludne nieco ine.
Napr. tvoja tazoba kludne moze byt aj nieco s aortou, ci dolnou dutou zilou, kedze vedu +/- v tych miestach (kazdy to mame ulozene kusok inak) a tlak na ne sa vie prejavit aj ako pocit nevolnosti, tazoby a na odpadnutie.
Moze sa ti tak prejavovat aj mensi infarkt.
Moze to byt ten helicobakter.
Mozes mat oslabenu zilku v zaludku, a ked zacne z casu na cas krvacat, tak ti zacne takto byt.
Mozes mat problem s pankreasom.
….
Moznosti v bruchu je strasne vela.
Takze, ak sa ti to opakuje, urcite chod. Na terminy sa caka dlhsie, ved poznas nase zdravotnictvo.