icon

Môže byť toto chrípka?

suriella
10. sep 2023

Ahojte, chystam sa k lekarovi, ale zatial aspon takto - moze byt toto chripka? Asi 4 dni som pocitovala bolest hrdla a hlavy, akoby kdesi v dutinach za nosom. Potom som dostala teplotu 38,6, zimnicu, rozbolelo ma cele telo, ale hrdlo sa mi velmi zhorsilo, cele je opuchnute a cervene. Ta bolest tela poukazuje na chripku, ale nemam sople, nekycham, nekaslem, teploty pretrvavaju a takmer nevladzem prehltat. Nemoze to byt skor angina? (pytam sa kvoli infekcnosti). Dakujem

Strana
z2
0silvia0
10. sep 2023

@pkgirl30 ok, rob ako myslis. Ak by mi test ukazal covid, rozhodne najprv zavolam a dalej sa riadim pokynmi lekara.

mogaa
10. sep 2023

@pkgirl30 nič v zlom, ale isto by si bola nadšená ak sa pri návšteve rúška nakazíš covidom pre jedného pacienta čo nezavolá ale bez ohlásenia ide k lekárovi a nakazí polovicu čakárne včetne teba.....nie každý má ľahká priebeh....a bežne ak lekár zistí že máš covid tak ti odbery nerobí, len ak máš ťažší priebeh ťa chce vidieť a zhodnotí stav....

pkgirl30
10. sep 2023

@mogaa nič v zlom, ale celá rodina chodíme k tomu istému obvodnému, mali sme kovid a každý do jedného sme k nemu chodili lebo to tak chcel, ani jednému svojmu pacientovi nepovedal že nemôžete prísť, prezrel nás, robil nám odber ak bolo treba. ak niekto nevládal lebo bol tak chorý, to hlavne postarší ľudia, chodil k nim domov. každý lekár je iný

suriella
autor
10. sep 2023

Poslala som mu mail s popisom stavu a fotkou hrdla 😀 doma mam dve deti pod 3 roky, vylezat to je takmer nerealne 🙈

mogaa
10. sep 2023

@pkgirl30 no naozaj ideálny doktor, moja mi len po telefóne povedala že nikam nechodiť a ATB nezaberajú, čiže len vydržať...a ak by som sa zhoršila tak zavolať ak by bolo veľmi zle tak volať RZP ale s tým že musia vedieť že som pozitívna😉

0silvia0
10. sep 2023

@pkgirl30 fakt obdivuhodny mudr., takmer superman, ked prijima covid pacientov. A musi mat super imunitu, ked je takyto ustretovy, asi jeden z tisicky🤔

pkgirl30
10. sep 2023

@mogaa
@0silvia0
To už je na zvážení toho lekára, čo je alebo nie je ochotný urobiť. je relatívne ešte mladý, tak sa snaží pomáhať a našťastie aj sestričku má takú, takže je len dobre že ľudia majú takého obvodného.

nikaeli
10. sep 2023

@suriella kloktadlo, áno - ale myslím, že je aj sprej. Dostal aj ATB. Práve sme mu boli odniesť nákup. Teplota je už ok, hrdlo stále bolí a že ho páli na hrudi pri nádychu. A nemá čuch a chuť, ako pri prvom variante.

Máme rovnakého dr. Keď mal brat, aj ocko covid minulú jeseň, lekár ich objednal na vyšetrenie poobede, keď už bolo minimum pacientov na chodbe. Obidvoch ich normálne prezrel.

suriella
autor
11. sep 2023

@ildiko36 chcela by som sa podelit s ostatnymi o obrazok, co si mi poslala, ale nedaju sa nahravat fotky. Fotka sama o sebe moze vyvolat rozruch, ale STALE je potrebne vidiet veci v kontexte, ale to dezinfo mancaft nema rad. Ide o testovacie vzorky na overenie spravnosti fungovania testovacej sarze, nie na testovanie pacientov.
Vid:
https://fullfact.org/health/lateral-flow-contro...

suriella
autor
Autor odpoveď zmazal
suriella
autor
Autor odpoveď zmazal
suriella
autor
11. sep 2023
suriella
autor
11. sep 2023

Tak napokon presiel ten obrazok

miriam11
Odpoveď bola odstránená
suriella
autor
11. sep 2023

@miriam11 dakujem. Uz to prechadza aj bez atb. Ale je to kovid, nie chripka, nakolko chripku sposobuje virus chripky a kovid koronavirus sarscov2, takze to nie su identicke ochorenia. Chripka je vyslovene respiracne ochorenie, ja som respiracne tazkosti nemala.

Strana
z2