Môže choroba spôsobiť zvýšenie krvného tlaku?
Dobrý deň, môže choroba,konktétne nejaké vírusové,alebo infekčné ochorenie spôsobovať zvýšenie tlaku? Som nízkotlaková bežne 100-105 na 60-65 a teraz počas choroby bez teploty tlak 110-115 na 65-71 a tep tiež okolo 85-90 bežne tep okolo 75. Ďakujem za vaše skúsennosti 🙂
@fiafia a čím to môže byť? Som sa zlakla 🙈 mám aj 3 tí deň ovuláciu tak či aj to hrá rolu.
@katrin3588 to je na zlaknutie???? Vsak idealny mas tak ci tak a zvyseny tep pri chorobe je normalny.
@katrin3588 samozrejme,že ochorenie má vplyv na tlak a pulz......tlak máš aj teraz počas choroby nizky,resp.normotenziu.To, že sú tepy u teba vyššie ako mávaš bežne,môže súvisieť s chorobou,ale aj s tým,že sa zbytočne teraz stresujes,a veľmi sleduješ
@bubinkaaa asi sa viac sledujem 🙈 len mi rýchlo búšilo srdce tak som sa zľakla trochu a kedže som aj pochudla tak to viac na sebe cítim tieto zmeny kadejaké. Tak dobre nebudem robiť paniku 🙈 ďakujem za vaše názory. A ešte aj ovulácia do toho cítim sa príšerne. Taká som zľaknutá,nervózna,do toho chorá. No asi zvolím viac kľudový režim.
@katrin3588 kľud aj ten vyšší je stále normálny. Oddychuj a nesleduj sa toľko.
vyssia zataz pre organizmus = mozne zvysenie TK.
TK nie je stabilna hodota, je to pohybliva hodnota. netusim preco sa rozmohlo, ze tlak mame mat stale rovnaky. n tak to nie je.
@januska12323 ďakujem,asi som trochu precitlivelá 🙈 viac oddychu asi potrebujem 🙂 ste milé.
@majamat určite máte pravdu,len si to bežne neuvedomujem, aj po čas dňa kolíše podľa toho čo robíme,ale ako som písala,asi som trochu citlivá pri chorobách a potom si všímam hlúposti 🙈🙂
@katrin3588 tlak mas uplne normalny a tep mas taky, ako aj ja casto mavam aj mimo choroby. A zvyseny tep mas prave preto, lebo si chora.. ja si pocas teplot ani tlak radsej nemeriam,.lebo viem, ze mavam vtedy velmi vysoky tep, aj to citievam. Takze klud a skore uzdravenie!
@siska53 asi to bude lepšie sa tak nekontrolovať 🙂 som proste citlivka 🙈🤭 ďakujem pekne.
@siska53 ďakujem pekne si milá 🍀
@majamat to máš pravdu 🙂

@katrin3588 samozrejme, že môže