icon

Môže človek zažiť záchvat aj bez žlčníka?

16. jan 2025

Ahojte,
muza operovali pred 2 mesiacmi, vybrali mu zlcnik, nakolko mal kamene a za rok mal asi 4 zachvaty. Bol operovany v zahranici, a tam mu povedali ze nema dodrziavat ziadnu dietu. Vcera vecer okolo 19tej jedol plnenu kapustu.
A o 2,5 hodiny neskor dostal ,,zachvat,, z nicoho nic ho zacalo boliet sialene brucho, zbledol, triasol sa, pot mu stekal po tvari, hovoril mi ze nemoze dychat.
Volala som mu zachranku, ale kym zachranka prisla uz mu nic nebolo. Cele to trvalo asi 10minut.
Zmerali mu tlak, glukozu, popocuvali ho vsetko ok.
Vzali ho aj pre istotu do nemocnice aby skontrolovali brucho.
Vsetko ok.
Nakoniec zhodnotili, ze to bolo 100% z plnenej kapusty.
Doteraz nemal ziaden problem.

Je to mozne aby mal zachvat bez zlcnika? A kde ten zachvat prebiehal?

Dakujem

janka_266
16. jan 2025

môže sa stať, že po vybratí žlčníka zostane človek náchyľný na niektoré jedlá, treba si to odsledovať, a mať doma vždy pancreolan, alebo jemu podobný liek. dobré je, si ho dať aj preventívne, keď viete, že idete jesť niečo ťažšie, alebo že na to takto reagujete. niekto reaguje na papriku, niekto na maslo, cesnak. tiež môže byť, že keď sa pravidelne neje, tak to prvé jedlo akoby zblázni žlčovody a potom sú na to rôzne reakcie. toto je len môj pohľad na život bez žlčníka už pomaly 4. rok

sissy27
16. jan 2025

Tak kapusta naduva, no… nemal zlcnikovy zachvat, len mu proste bolo zle

summer23456
16. jan 2025

Ja som mala tiež tak, vypila som vianočný punč a zjedla v nom tie jablká a myslela som, že idem volať záchranku... Také bolesti presne ako keď som žlčník mala, ledva som sa doplazila to lekárne a kúpila nospu. Odvtedy ju mám vždy so sebou...

idamia
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
16. jan 2025

samozrejme, a hlavne z takychto naduvacich veci.. nie je to uz zlcnikovy zachvat ako taky, ale proste mu prislo zle. Casom pride na to co jest/nejset, na nieco si zvykne, na ine nie. Tiez som zomierala v decembri par dni :DDD po riadne paprikovej polievke...
kupte si traviace enzymy domov pred tazsim jedlom a nospu :D
Ked tak = poradit sa niekedy s praktickym, ak by sa opakovali problemy aj nejake ine, sem tam urobit sono aby sa nieco ine nepodcenilo. Ale to fakt, ak to bude trvat, casto sa opakovat. Nechcem strasit a vymyslat vysetrenia. Ale moze byt podrazdeny pankreas a tak.

luxus10
16. jan 2025

kamienky sa vedia spravit aj v zlcovodoch pri chybajucom zlcniku...