icon

Môže covid spôsobiť veľkú potrebu a kŕče?

15. okt 2024

ahojte uz druhy den chodim na velku a neskutocne krce v bruchu mam,, az ma zalieva pot. minuly tyzden si nasa kolegyna v praci veselo chodila cela usoplena kaslajuc do prace az potom priznala cez vikend ze ma covid..ja nemam nadchu ani kasel ale zacali mi taketo brudne prejavy..moze to byt covid?

zuzkavladko
15. okt 2024

Ja som mala v lete kovid presne s tymito priznakmi. Behacky na zachod a strasne krce v zaludku a pocit, ze ma bolia vsetky vnutornosti. Kasel ani nadchu som nemala.

autor
15. okt 2024

@zuzkavladko jj presne toto mam ..som myslela ze ma roztrhne rano..ale ja asi roztrhnem kolegynu co si chodi s covidom do prace akoby nic

pralinka25
15. okt 2024

len cisto zo zaujimavosti je mozne mat ten isty druh kovidu a u jedneho cloveka sa prejavi hnackou a u ineho trebars bolestou hrdla. akoze obaja ochoreju naraz ale u kazdeho iny priznak alebo su to dva rodielne kovidy? neviete?

oli18
15. okt 2024

Ja som cerstvo po dost silnom kovide a pred, aj pocas ma bolelo nieco vo vnutri dole. Hnacku som nemala. Teraz je ta bolest akoby konecnik vo vnutri. Uvazujem o kolono. Netusila som, ze to moze byt z kovidu.

maca1984
15. okt 2024

Ja som mala v sept. taký. Hnačky, grcačky, krče v bruchu.

kikusenka1
15. okt 2024

Hmm... črevná chrípka už asi neexistuje

jaass
15. okt 2024

Tak bola v práci s covidom. Veľa očkovaných si mysli, že oni môžu všetko a teda idu chorí do prace. Totálne nezodpovedne! Raz keď je niekto chorý, a to je jedno či chripka, kovid, zápal pľúc, ma byt doma. Aj minule v obchode jedna pani kaslala, dusilo ju silno, na pokladni ju predavačka upozornila, že keď je chorá, mala poslať niekoho z rodiny a ona drzá stará baba, že mám covid ale som očkovaná 🤦‍♀️ tak čo už, raz keď je niekto hlúpi tak sa mu už nedá pomôcť.

lilope
15. okt 2024

Odkedy respiračné ochorenie súvisí s tráviacimi problémami? Pred covidom nič také nebolo, teraz sa mu prisudzuje všetko. Nonsens

dobryden
15. okt 2024

Ja so skor myslim ze mozes mat črevnou virozu.

Ale ak si myslis ze mas koronu,tak sa jednoducho otestuj a zistíš.

nevenka
15. okt 2024

@lilope covid ale nie je len respiracne ochorenie, moze postihovat aj ine organy v tele.
A pred covidom tiez take bolo, len o tom asi nevies, ja som velakrat mala virozu, ze ma bolelo hrdlo a aj zaludok a mala som hnacku. Moje dieta to malo napriklad aj teraz, vysoke horucky, potom hnacka a sople. Nikto iny z nas ale hnacku nemal. Len bolesti hrdla a kasel. Testovala som ju na covid, nemala ho, takze to bolo nieco ine s takymito prejavmi.
Moze to byt covid, moze to byt nieco ine, bud takeyo ako mala nasa dcera alebo crevna viroza.

zuzkavladko
16. okt 2024

@kikusenka1
@lilope niekolko dni som mala pozitivny test na covid...inac by som si snad nedovolila vymyslat, ze to bol covid 😆 bolo to po sluzobke v zahranici a kolegovia, s ktorymi som bola boli tiez pozitivni a kazdy s inymi priznakmi

lilope
16. okt 2024

@nevenka aké je to podľa teba ochorenie? Covid je Sars ochorenie, ktoré sa označuje ako respiračné. To, že médiá a niektorí ,,odborníci" z neho spravili ochorenie postihujúce pomaly všetky orgány v tele, neznamená, že to tak aj je.
,,SARS alebo ťažký akútny respiračný syndróm (z angl. severe acute respiratory syndrome) je vírusové respiračné ochorenie zoonotického pôvodu, ktoré spôsobuje vírus (zároveň kmeň vírusu) z čeľade koronavírusy, ktorý sa volá koronavírus 1 spôsobujúci ťažký akútny respiračný syndróm (skr. SARS-CoV-1 alebo SARS-CoV v užšom zmysle), a ktorý patrí (spolu napr. s kmeňom SARS-CoV-2) do druhu SARSr-CoV(=SARS-CoV v širšom zmysle)."
Tak sko sa črevná viróza neprejavuje kašlom, tak sa ani respiračné ochorenie neprejavuje hnačkami. Môžeš mať oboje ochorenia naraz keďže máš vtedy oslabenú imunitu. Rovnako ako bezpríznakový priebeh covidu považujem za absurdnosť, aj keď mi tu budete určite vo veľkom písať, že ste ho mali atď. Ak nie ste choré, nemáte prejavy choroby, ako viete, že máte napr. chrípku? Necítite sa choré, čiže ste zdravé. Telo môže s niečím bojovať, ono bojuje stále, ale neprejaví sa to navonok, takže ste zdravé. Paličkové testy boli na vyše 90% nepresné a PCR test, sám objaviteľ tohto testu, sa vyjadril, že tak, ako ho používajú na zisťovanie ochorenia covid-19, je nesprávny postup. Už kto fundovanejší sa k tomu môže vyjadriť?
Covid je respiračné ochorenie, nemá skryté prejavy ako rakovina a iné ochorenia, ktorá sa tak isto vždy, aj keď uz na konci ochorenia, nejakým spôsobom na tele prejaví. Bezpríznakové ochorenie tohto typu bol hoax, ktorý bol používaný s určitým cieľom.