icon

Môže diéta pomôcť znížiť TAG hodnoty?

6. aug 2025

Ahojte, točí sa mi hlava posledné dni a je mi divne.
Bola som si robiť odber krvi v Medirexe a som zhrozená.

ChatGPT mi hovorí, že pri tej úrovni TAG mi hrozí akútny zápal pankreasu ( okrem porážky a infarktu ) a ja som už v strese riadne.

Vypichnem čo mám mimo normu:
Glukóza : 3,20
BIL: 1,40
CHOL: 6,42
TAG: 6,51!!!!! norma je do 1,70
S HDL: 0,85
tu sa píše nejaké AIP 0,884 a potom je napísané riziko viac ako 0,21 vysoké
FERIT: 9,20
HGB: 117
MCV 79,60
MCH: 27
RDW 16,90

Zľakla som sa, naozaj že veľmi. Poslednú dobu som jedla veľa asi cukru. Mastné nejem, ale sacharidy áno. Mliečne výrobky nejem - iba nízkotučné mlieko do kávy 3x denne.
Myslíte, že ak vysadím cukor a pečivo, vysadím mlieko do kávy, bude to lepšie?ň
Mohol takéto vysoké TAG spôsobiť pupalkový olej, ktorý som začala užívať 3x denne?

Strana
z3
luteam
6. aug 2025

@anonym_autor jeskovi oci moj otec mal roky tag 7 a nic mu nebolo nemal pankreatitidu nikdy. Samozrejme nevravim, ze je to ok iba ze panika nie je na mieste

anna777115
6. aug 2025

Farmaceutické spoločnosti stále znižujú výšku hladiny cukru a cholesterolu, aby mohli profitovať na inzuline a statinoch. Netreba to brať až tak striktne. Uhľohydráty, nemôžeš vysadiť, lebo už takto máš nízky tlak a cukor. Mozog, potrebuje na fungovanie cukry.

autor
7. aug 2025
@luteam

@anonym_autor jeskovi oci moj otec mal roky tag 7 a nic mu nebolo nemal pankreatitidu nikdy. Samozrejme nevravim, ze je to ok iba ze panika nie je na mieste

@luteam on mal cholesterol 7, či? Lebo cholesterol majú ľudia 7, veď aj ja ho mám 6.42.

natalka13
7. aug 2025
@anonym_autor

@luteam on mal cholesterol 7, či? Lebo cholesterol majú ľudia 7, veď aj ja ho mám 6.42.

@anonym_autor mas vysoky chlesterol.
Prave je o tom v Telerane blok s kardiologom.

autor
7. aug 2025
@natalka13

@anonym_autor mas vysoky chlesterol.
Prave je o tom v Telerane blok s kardiologom.

@natalka13 ja viem, mam vysoky cholesterol, vysoke triglyceridy, nizky dobry cholesterol, nizky hemoglobin a zelezo a spadol mi cukor. Dufam, ze to nebude cukrovka.

Strana
z3