icon

Môže kaz spôsobovať bolesť na mŕtvom zube?

slavka1957
5. dec 2024

Ahojte, chcem sa opýtať či nemá niekto skúsenosť, začala ma bolieť stolička osmička ktorá je mŕtva. Bolesť je taká tupá a keď si prejdem jazykom po tom zube tak ho citim. Na prehliadke mi doktorka na ňom našla kaz môžem mať tu bolesť/tlak z toho kazu keď je zub mŕtvy?citala som teraz staršie fóra a baby písali, že sa im ozývajú tieto zuby aj pri zmene počasia alebo pri chorobe. Som poprechladana ale hlavne vyčerpaná z prace a cez týždeň som bola dosť v prievane. Neviem či to ma nejaký súvis. Ďakujem.

nairobi
5. dec 2024

@slavka1957 ja som takto prišla o celý zub,,,roky bol mŕtvy a zrazu sa mi zlomil a zacal bolieť,,,zistilo sa,ze som mala chytene kanáliky, ktoré sa museli vyčistiť nanovo jedine cez mikroskop (cena od 400€)a nik mi nevedel dať záruku ze sa to podarí reendoskopicky opraviť,, zub bolel az tak ze má bolela z neho hlava tak siel celý von

ronie338
6. dec 2024

Osmička a niekto na nej robil kanáliky? Pochybujem, to je taky zub ze robiť na ňom kanáliky jr ako za trest. Za 12 rokov sme asi raz robili. A kaz keď je malý nemá čo bolieť q zvlášť nie na mŕtvom zube

slavka1957
autor
6. dec 2024

@ronie338 áno mám robené kanáliky aj na dvoch osmickach, ja som bohužiaľ špeciálny prípad 😔