Môže nočný strojček na zuby napraviť posun zubov?
Ahojte baby, nosila som pár rokov strojček na zuby, krásne mi ich vyrovnalo, nosila som potom nočný, ale keďže každý vie aký je nočný nepríjemný, tak som ho už prestala. No jeden zub sa mi posúva dopredu naspäť, tak sa chcem spýtať, ak si začnem dávať naspäť nočný, myslíte že je reálne že sa mi posunie naspäť ? Chcem si ho dávať znovu teda. Ďakujem za normálne odpovede a rady 🙂
@olga_hurajova ja mám ten platničkový alebo ako sa to volá, je to veľmi nepríjemné v nosení, preto som ho len na noc nosila, aj to som mala problém s ním zaspať
@poradena ak máš tie dláhy, tak nerozumiem, ako ti to môže vadiť, ja ich ani necítim. Ja by som ho tam už nasilu nedávala, veď uvidíš, či ti bude odskakovať. Ak áno, išla by som k ortodontistovi, ktorý ti dláhu vyhovoval, a dala si ju urobiť nanovo, aby sa ti ten jeden zub neposúval. Ale ak ju nebudeš nosiť poctivo, na noc, tak je to asi zbytočné, časom sa ti bude posúvať ten zub ďalej 🙂
@denisa_deniska napísala som ti súkromnú správu, ak som mohla 🙂
Mne aj synovi dali po liečbe retainery, aby sa zuby neposuvali
@poradena tak si daj vyrobiť taký priesvitný, ja som ho nosila cca 3 mesiace po liečbe, potom mi nalepil taký drôtik zo zadu ešte na pól roka. Máš asi tiež tendenciu zubov sa vrátiť do pôvodného stavu. Neviem ako moc to máš pohnuté ale možno to budeš mať na viac krokov tých priesvitných dláh. Neviem odkiaľ si ale môžem ti poslať kontakt na moju čelustnú ortopédku

@poradena ak si ho dokážeš nasadiť tak vyrovná. Je nutné však ho nosiť prvý týždeň - dva nonstop (alebo aspoň čo najviac hodín). Ak ho budeš nosiť len na noc cca 8 hodín tak si akurát ublížiš keď si ho tam budeš každý večer rvať