icon

Môže otlačený necht naznačovať mykózu?

25. júl 2025

Prosím vás ísť s tým ju kožným? Pedikerka tvrdi že je to odtlacene od topánky. Ale nejak dlho to je už otlacene. Mám to už vyše mesiaca. Môže to byť mykóza nechta ? Ísť ku kožnej radšej ?

autor
25. júl 2025
anonym_161edd
25. júl 2025

Ahoj, moze byt, ze primarne bol necht mechanicky poskodeny (otlacenim o tesnu obuv) a sekundarne mohla na to nasadnut mykoza.
Je ale mozne, ze je to len otlacene - musis si to sama sledovat. Postupne ako ti bude odrastat, tak uz by mal rast pekny zdravy necht. Ak by to bola plesen, bude rast zlty, zhrubnuty, lamavy a nohy ta mozu aj svrbiet a zacali by ti pachnut - svrbia, pachnu? A aj odrastanie noveho nechta po mechanickom poskodeni trva dlho.. takze mesiac je este kratucka doba, ale ako som pisala, ak je to len mechanickeho povodu, postupne ti bude dorastat zdravy necht.

barka1
25. júl 2025

Toto je mykoza.

mk1111111111
25. júl 2025
@barka1

Toto je mykoza.

@barka1 nie je, je to od topanky

mk1111111111
25. júl 2025

Tlacilo Ti na necht, ten tlak ho oddelil, postupne to odrastie. Mala som po dlhom pochode, pri zostupe dolu kopcom mi tlacila teniska a mala som to iste na oboch palcoch.

autor
25. júl 2025
@mk1111111111

Tlacilo Ti na necht, ten tlak ho oddelil, postupne to odrastie. Mala som po dlhom pochode, pri zostupe dolu kopcom mi tlacila teniska a mala som to iste na oboch palcoch.

@mk1111111111 ďakujem ako dlho si to mala ? Ako dlho sa ti to dávalo dokopy?

autor
25. júl 2025
@anonym_161edd

Ahoj, moze byt, ze primarne bol necht mechanicky poskodeny (otlacenim o tesnu obuv) a sekundarne mohla na to nasadnut mykoza.
Je ale mozne, ze je to len otlacene - musis si to sama sledovat. Postupne ako ti bude odrastat, tak uz by mal rast pekny zdravy necht. Ak by to bola plesen, bude rast zlty, zhrubnuty, lamavy a nohy ta mozu aj svrbiet a zacali by ti pachnut - svrbia, pachnu? A aj odrastanie noveho nechta po mechanickom poskodeni trva dlho.. takze mesiac je este kratucka doba, ale ako som pisala, ak je to len mechanickeho povodu, postupne ti bude dorastat zdravy necht.

@anonym_161edd ďakujem krásne 😊

katrin21
25. júl 2025

@anonym_autor to sa ti same nespravi..je to obycholyza...odlucene od lozka.
Najdi si podologa ,nie obyc.pedikerku..co nedrzi,treba vystrihat a odbrusit az na kozu pod nechtom ( neboli to). Na to vtierat masirovanin krem Onygen, je to na dlhsie nech na palci rastie aj rok... ale iba takto sa to podari.... co dorastie,ale nedrzi vzdy odbrusit...podolog bude vediet.
Ak to neurobis,,vtedy hrozi mykoza,malokedy necht sam naspat prilne..skor nie. Drzi sa pod tym vlhko po kazdej sprche takze...vystrihat,aj preto,. aby krem mohol ucinkovat,kde ma

mk1111111111
26. júl 2025

Asi tak tristrvte roka. Pomohlo, ked som si vyberala sparadlom tu odumretu kozu pod tym. Ale, odrastlo. Ja som na jednom mala aj podliatinu a tiez to odrastlo. Uz si tenisky lepsie zavazujem, uz sa mi to viac nestalo, ake tiez som sa vtedy vylakala

drobcek100
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Je to mykóza, odporúčam ísť na kožné.V opačnom prípade sa to rozšíri na celý necht.Presla som si tým tiež.

autor
26. júl 2025
@drobcek100

@anonym_autor Je to mykóza, odporúčam ísť na kožné.V opačnom prípade sa to rozšíri na celý necht.Presla som si tým tiež.

@drobcek100 ďakujem , momentálne sme ešte týždeň na dovolenke hneď ako prídem to budem riešiť

katrin21
26. júl 2025
@drobcek100

@drobcek100 nie je to mykoza,zatial...je to onycholyza. Po traume z topanok. Na koznom nepomozu. Treba podologa.

gabrielkaa
26. júl 2025

Mne sa to tiež zdá ako mykoza. Tak na 90% som si istá. Chod na kožné, tam ti urobia testy

katrin21
26. júl 2025
@anonym_autor

@drobcek100 ďakujem , momentálne sme ešte týždeň na dovolenke hneď ako prídem to budem riešiť

@anonym_autor toto potrebujes spravit a bude dobre. Laik si lahko onycholyzu pomyli s onychomykozou... ale tam podla mna este nie si. Necht nie je v tej casti vyzivovany, preto sa musi odstranit a dat Onygen. Denne a dlho, nie 2-3tyzdne a dost.

A v tom dermatolog nepomoze, ver mi, ale podolog ano.

katrin21
26. júl 2025

Toto mas a toto potrebujes, kremik je maly,uzky, budes potrebovst viac ks .. kupis u dobrej podologicky/ pedikerkym alebo online

anita6666
26. júl 2025

Traumaticka mykoza

katrin21
26. júl 2025
@anita6666

Traumaticka mykoza

@anita6666 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Traumaticka ano, ale nie mykoza. Ale onycholyza .