icon

Môže pohotovosť vystaviť PN bez obvodného lekára?

cca123
9. feb 2025

Ahojte chcem sa spýtať, muž nemá obvodného lekára nakoľko ho predošlá lekárka odhlásila. Lenže muž ochorel chce ísť na pohotovosť, môže PN lekár na pohotovosti vypísať aj keď nemá obvodného lekára? ďakujem za odpovede.

gribka1
9. feb 2025

Neviem, či to už platí, ale podľa najnovších info, by mohli aj na pohotovosti.

cca123
autor
9. feb 2025

@gribka1 čítala som že môžu len vždy asi sa treba potom u obvodného hlásiť len keď nemá či to nebude problém

gribka1
9. feb 2025

No nedočítala som sa, ale ukončiť môže aj lekár sociálnej poisťovne. Veď nech sa opýta na pohotovosti. Píšu, že keď sa nedostaví na kontrolu, ukončí sa stanoveným dňom automaticky. Asi bez obáv aj bez všeobecnej.

patus_2
9. feb 2025

@cca123 od tohto roku môže vypísať PN aj pohotovosť. Ale všeobecného lekára by si mal tak či tak poriešiť, ak lekári v okolí neberú nových pacientov,.tak zistiť kam spadate a riešiť.

viestta
9. feb 2025

@cca123 na strankach VUC zistit kto je jeho obvodny lekar podla trvaleho bydliska a ist sa k nemu hlasit. To mal spravit uz davno, lebo aj ked pojde zajtra, tak novy lekar ho moze vziat do evidencie az od zaciatku mesiaca. Pohotovost mu vystavi PN, ale potom kontaktovat SP co dalej.

mogaa
9. feb 2025

ono ak chce PN musí mať všeobecného lekára...lebo kto mu ju potom zruší? Zrušiť mu ju vie len lekár, ktorý ju vypíše, ak ju daný lekár nevie zrušiť lebo má napr.dovolenku, ďaľší ju musí prevziať na seba a toto ti na pohotovosti robiť nebudú....detto kontrola....na ePN sa píše predpokladaný termín ukončenia to býva dátum kedy lekár dáva kontrolu - toto je hlavne na prelome mesiacov ...

mamina7070
9. feb 2025

ano bude to problem ak. ema obvodneho musi sa najprv k nejakemu nahlasit teraz nech si vezme dovolenku a posli ho si vybavit obvodneho je to nezodpovedne ze ziadneho nema

na to aby mu pn na pohotovosti dali musi mat obvodneho (ved ako inak by siel na kontrolu)

butterfly333
24. feb 2025

Dobrý deň môžu mi na pohotovosti vystaviť eDPN bez môjho vedomia?