Môže sa alergická reakcia objaviť po doužívaní liekov?
Ahojte, alerg.reakcia sa objavi hned po vzati lieku? Strach mam z opuchu hrdla. Ci moze to prist aj neskor, prip.aj po douzivani atb? Clovek sa udusi, ci da to? Dakujem🙂
Z vlastnej skúsenosti, ja som sa z jedných ATB vyhadzala až po dobrati, až som skončila v nemocnici
Hneď alebo do 24 hodín môže nastať prvá reakcia .nos pri sebe dithiaden a prednison ja po anafylaktickom šoku zo zinnatu si dávam pozor
@barbora854 a odkial dithiaden a prednison vezmem? Mozes napisat, ako ten anafylakticky sok vyzeral, prebiehal? Dakujem🍀
@simsalabim nemam, len mam z toho strach😏
🤦🏻♀️🤦🏻♀️ alergia na liek nie je len to,že sa zadusiš. Je aj taká, tvoje telo "zhorí" spravia sa pľuzgiere na celom tele, v lepšom prípade sa zvlečieš z kože ako had.
Dithiaden treba uzit pri priznakoch alergie.
Predpise ti doktorka .moja nemá problém predpísať také lieky
A u mňa?tak vzala som zinnat .cca päť minút nato ma začalo svrbiet cele telo začali mi opuchat pery oči tvar mala som cele červené telo a to sme boli už pred pohotovosťou .tam som odpadla tri minúty som bola mimo prebrala som sa keď mi už doktorka niečo pichala merali tlak 50/30 volali na aro neovladála som si telo telo takže som bola pocurana mala som silne kŕče v bruchu -dostala som mendzes mimo cyklu

Dusenie sa objavi po uziti pomerne rychlo, v priebehu minut. Ale preco stresujes dopredu? Mas nejaku skusenost?