Môže sa brať naraz Femibion 800 a Acidum folicum?

jucuska
6. sep 2011

Ahojte, neviete niekto, či sa môže brať Femibion aj Acidum folicum naraz ? Ak áno, v akom pomere ? každy deň 1 F a 1 AF alebo acidum folicum stačí raz za 2-3 dni? Ďakujem za odpovede.

radlinka
6. sep 2011

spytaj sa lekara...oni vedia najlepsie co kombinovat 😉 Femibion by uz mal obsahovat kyselinu listovu, takze netreba nic prehanat. Aj tak su to umele vitaminy a je na zvazenie, ci sa clovek bude s nimi dopovat, alebo radsej siahne po niecom prirodnom, kedze je este dobra sezona a doplni kys.listovou.

m.i.r.i
6. sep 2011

Ja som to brala naraz podla nariadenia lekara..Acidum folicum leciva som mala na predpis ( neboli to tie bezne kapsule co si kupujeme ako vyzivovy doplnok, ale take tabletky) + Femibion 800 . Brala som po jednej tabletke z oboch cele tehotenstvo a to kvoli heterozygotnej forme MTHFR. Neviem ci si to chces kupovat ty sama alebo ako, ale poradila by som sa s lekarom, ci je to nutne vobec takto brat v tvojom pripade. Femibion 800 obsahuje Metafolin, co je myslim u nas jedina tabletka taka, ale je pravda ze kys listovu to obsahuje uz tiez. Vacsinou sa odporuca brat Femibion 800 iba prvy trimester, potom Femibion 400, ale ja som brala tu 800tku prave kvoli Metafolinu cele tehu.

lucka1987
6. sep 2011

brala som oboje.. kyselina listova osobitne.. sa musi v tele zeny premienat na metafolin aby bola ucinna , pricom az kazda druha zena je neschopna schopnost tuto listovku v tele rozlozit a tak sa zbytocne dopuju tabletami, ktore aj tak z tela bez ucinku vylucia. femibion 800 obsahuje uz takto rozlozenu latku a nie je potrebne ju v tele menit... a taktiez obsahuje aj ine vitaminy potrebne pre vyvoj plodu, avsak tieto vitaminky sa lahko daju doplnit aj zdravou pestrou stravou.
myslim ze to netreba miesat... ja som uzivala vyse roka obycajnu listovku a potom som presedlala na femibion...