icon

Môže sfarbene pier súvisieť so zdravotným stavom?

17. okt 2023

ahojte mam mozno taku zvlastnu otazku ale moze sfarbenie pier suviest so zdravotnym stavom?..naprikla blede pery = chudokrvnost alebo anemia ?:

deti95060810
17. okt 2023

áno...modré - problémy so srdcom.

dzescebuly
17. okt 2023

Áno,napríklad ja keď som mala problémy so srdcom o ktorých som ešte nevedela a odpadla som tak pery som mala úplne biele

jamimo
17. okt 2023

na bývalom pracovisku sme boli dvaja s rovnakou diagnózou= ulcerózna kolitída. Ja hornú peru bledo fialovú, extrémne šupinatú 🙄, stále napnutú... Nič nepomohlo! Kolega celé pery vzhľadovo akokeby ich mal obtiahnuté hnedou kontúrkou "nalíčené". Keď mal obdobie remisie tak hnedá kontúra bola slabšia, keď relaps kontúra bola výrazne hnedá. Takže áno, myslím si, že pery môžu byť ukazovateľom zmeny v organizme (nechty, vlasy, oči, pleť tiež...) Napr. tradičná čínska medicína a ajurvéda pri diagnostike vníma aj tieto prejavy na tele. A to sú holistické prístupy staršie ako 4000 rokov 😉

autor
17. okt 2023

ja mam napriklad hornu peru bledu, dolnu uplne krvavo cervenu a nechapem tomu preco..nebadam na sebe ziadne zdravotne tazkosti

lindous
17. okt 2023

Môžu, ale nemyslím si, že nutne aj musia… mam kamosku čo si dala jednu peru dotetovať permanentným makeupom, lebo ju mala bledšiu ako druhu, zdravotný problém žiadny 😊

alickapusinka
17. okt 2023

áno môže ak je srdce choré vtedy fialovejú pery. Ja mám tak úplne že by si povedala že mám fialové pery natreté rúžom .A ani mi nie je vôbec zima robí mi to aj ak je teplo ale aj zima ale popri tom mi nie je vôbec zima. Srdce ak neplní funkčnosť alebo je choré vtedy mi pery fialovejú. Ale môžu byť aj pri inej chorobe nielen ak srdce je choré.