Môže to byť astma?

22. jan 2023

Ahojte. Chcela by som sa opytat, nema niekto skusenost? Pochodila som uz kardio aj endokrinologiu a nenasli mi nic. No tazko sa mi dycha, pri namahe, aj v pokoji niekedy. Nekaslem, ale obcas mi pisti v krku pri vydychu. Niekedy sa mi dycha uplne normalne. Ale casto mi na hodinkach vyskakuju upozornenia, ze moje telo ma malo kyslika pri sportovom vykone. Od malicka zle toleruje zataz, lebo som aj mala nabeh na astmu, ale nikdy sa neprejavila, nikdy som nemala zachvaty. Plus mam este dost vysoky pulz pri tom, ako stojim alebo chodim. Tak ma napadlo, nemoze to byt astma? Urcite pojdem k lekarovi, iba ma dnes tak “osvietilo”, ze vlastne someste nebola na plucnom. Nemate skusenost?

autor
22. jan 2023

Este doplnim, mam 25 rokov.

luccija
22. jan 2023

Môže byť...mojej dcére pískalo hlavne v noci v spánku a mala nábeh na astmu a kortikoidove spreje na šťastie z toho vyrástla.

esmeronka
22. jan 2023

Ja mam ponamahovu astmu....keď chodim behat a dostanem zachvat tak uplne citim taku bolesť na hrudi ako keď si dáš mentolku a potom dychaš studeny vzduch a vždy to citim nie hneď ale tak aspoň 5 minut po tom behu,niekedy aj kašlem tak sucho dráždivo a nejde to zastaviť

babulkomale
22. jan 2023

Pravdepodobne ano. Piskanie je dost vyznamny priznak. Kazdopadne spirometria a bronchodilatacny test to spolahlivo ukaze. Smer pneumoftizeolog.

lukbe
22. jan 2023

Treba asi ísť.Ak píska pri výdychu,aspoň teda mne,je to zhoršenie astmy. Dr. povie.