icon

Môže to byť karpálny tunel?

3. mar 2023

Ahojte, potrebujem poradiť. Trpnu mi prsty na ruke (prostrednik, prstenik a malicek) tiez spodok dlane na strane tých prstov. Na lakti ma boli upon svalu, ktory je aj mierne opuchnuty. Ten laket mam bolavy asi dva roky, ale nie je to silna bolest, skor nepohodlie.
Myslim si, že to ide od lakťa i preto, že ruka mi trpne, keď ju mám ohnutu v lakti .. staci aj ked ju mam polozenu na volante a je tam mierne ohnutie. Toto intenzivnejsie trpnutie mi zacalo asi pred dvomi tyzdňami.
Myslite,.ze by mohlo ist o karpalny tunel?
(tenisovy a golfovy laket som vylucila, pretoze mna neboli po stranach lakta, ale zo zadu).
Vďaka

simsalabim
3. mar 2023

Pri karpalnom tuneli by nemal byt zasiahnuty malicek. A laket tiez nie. Ja citim zapastie, palec, ukazovak a prostrednik najviac a trochu prstenik a teda stred dlane smerom od zapastia k prstom.

autor
3. mar 2023

@simsalabim mne to prave v tej dlani nestriela ani sa to netaha.. Je to taka lokalna pichava bolest..
asi to bude fakt ten laket.. Budem musiet s tym ist.. toto asi sama neprechodí. :(

dadis
3. mar 2023

Moze ist ak o krcnu chrbticu.

drake122
3. mar 2023

Nie karpálny tunel, ale poškodeny a iritovaný ulnárny nerv v lakti z toho opuchu. Vyrieš ten opuch a prsty sa spravia. Buď úraz, zlomenina, zápal šlachy tam v lakti alebo podobne.

petko444
29. jan 2024

mna zas ked cvicim a mam zataz na pravu ruku boli ma dlan take strasne silne šoky mozem mat karplany tunel ?