Môže to byť zápal okostnice?
Prosím Vás veľmi pekne o radu. Mám problém že pred skoro dvoma mesiacmi ma bolel hore posledný zub , zub zubár otvoril a vytiahol nerv, tiekol z neho hnis. Dal mi termín potom o týždeň , spravil snímok a povedal že zub je v poriadku a uzavrel ho.
No potom nastal problém od vtedy ma stále ako keby bolí dosť tam, zub nie už , aspoň teda necítim ani ďasno asi. Bolesť cítim veľkú na dotyk tam hore nad zubom alebo za zubom, úplne hore ako je ďasno a bolí ma aj líce celé skoro na tej strane, hlavne na dotyk všetko veľmi. Neni to zub ale hore úplne tá kosť alebo čo to tam je, mám to aj začervenané. Mám doma aj ešte antibiotika Dalacin C.
Neviete prosím čo to môže byť a čo je príčina? či mám s tým ísť zubárovi alebo kde. Dosť sa bojím , aby tam nebol zápal alebo ja neviem čo to je ak to neni zub ani ďasno.
@jaro1234444 keď boli takto silno, je to zlý príznak. K zubárovi a hneď. Urobiť RTG, ideálne však CT. Najlepšie ísť na kliniku kde majú aj vybavenie. Ak tvoj zub nebol ošetreni pod mikroskopom, nediv sa ze mas takéto problémy.
@gemerka17 no práveže až tak neznesiteľne ako ma bolel zub pred tým nie, ale na dotyk riadne silno . Tak neviem či to môže byť, to ma napadlo hneď že zub asi správne nebol ošetrený lebo od vtedy s ním mám takéto problémy.
@jaro1234444 urcite chod k zubarovi, pravdepodobne tam nejaky zapal bude.
@jaro1234444 Mala som toto iste. Na 95% máš zápal pod zubom. Takže ano, v kosti. Teraz to možno len boli, ale môžeš opuchnut z toho. Treba ísť za dobrým zubarom, alebo rovno zubným chirurgom. Mne ten zápal (cystu) museli robiť chirurgický (mini operácia). Mne tiež jednej zubár otvoril zub, vyčistil, ale vyčistil to zle. Takže sa to zapálili znova a horšie. Buď to treba vyčistiť pod mikroskopom, alebo rovno stomatochirurg a cez ďasno ti rovno kosť vyčistí, ten zákrok sa volá resekcia korenoveho hrotu. Mne to pomohlo.
Ak ťa to takto boli, chod s tým hneď v pondelok k zubárovi. Ak by sa pridal opuch, tak hneď za zubarom aj na pohotovosť.

@jaro1234444 keď boli takto silno, je to zlý príznak. K zubárovi a hneď. Urobiť RTG, ideálne však CT. Najlepšie ísť na kliniku kde majú aj vybavenie. Ak tvoj zub nebol ošetreni pod mikroskopom, nediv sa ze mas takéto problémy.