Môže zhoršenie zraku naznačovať sklerózu?
Ahojte.. chcem sa len opytat .. zhoršenie zraku na práve oko pociťujem od októbra no ked nosím okuliare ktore som predtym nenosila pravidelne je to lepsie .. rozmazane vidim iba do diaľky .. som citlivá na svetlo a mam problem pravdepodobne aj s krčnou keďže citim stale stuhnutost okolo krku .. mravenčenie aj mierne znecitlivenie som citila na končatinách ľavej strany iba ale to bolo asi novembri naposledy teraz uz len obcas pociťujem mravencenie pod lopatkou , bolest hlavy mam striedavo raz tu raz tu momentálne par dni citim tlak na pravej strane spánku .. u neurológa som bola kde mi kladivkom búchal po končatinách kde som reagovala rýchlejšie akoby som mala asi a na spodných chodidlách pomalšie vravel ze o nic nejde no poslal ma na MR s hlavou aby sa vylúčilo demyelinizacne zmeny CNS - co som čítala tak znamená sklerózu asi .. mam 24 rokov tak sa bojim a chcem vediet ci to naozaj moze byt to alebo ina príčina .. únavu mam taktiež lenze to nie je nic nove u mna keďže to mávam uz od strednej skoly , magnezium beriem pravidelne a železo mi nechýba mam ho dostatok
@lenkakoc444 no ja stres pociťujem velmi dlho a ak je mi lepsie nic z toho nepociťujem cize je mozne ze to bude krcna?
Ja som mala podobne stavy, mranvcenie vsade.mozne aj na hlave..bolest chrbta, palenie stehien, pocit trpnutiw jednej ruky atd..bala som sa tiez ze mam sklerozu ale bola to tetania
@dada1996 Je tak vela chorob, co mozes mat a ty sa bojis prave SM. Daj sa do kludu, chod na masaz, nech ti trochu uvolni tu krcnu, a uvidis, bude ti lepsie. A pockaj na vysledky z mri, potom budes vediet. Nema.zmysel.sa stresovat dopredu, aj tak mas uz stresu dost. Zameraj sa na jeho uvolnenie, cvic, strecing, jogu, venuj cas oddychu a sebe. Viac pre to teraz nemozes spravit

@dada1996 moze to byt skleroza multiplex, ale aj nemusi. Moj priatel mal podobne problemy mravcenie, brnenie necitlivost hlavy atd. Mr vyslo ciste jedine problemy s krcnou chrbticou. U neho to s najvacsou pravdepodobnostou sposobuje stres.
Budes musiet pockat na vysledky MR.