icon

Môžem ako tehotná Jox alebo angin stop, keď si streknem 1x-2x?

beatrixx123
2. dec 2020
lienka.7
2. dec 2020

@beatrixx123 zda sa mi ze je to zakazane... pozri letak. Na hrdlo viem ze nic som nemohla, ziadny strepsils ani nic podobne... jedine 1 je pre tehotne... tiez tusim na S... v lekarni ti povedia, ked sa spytas.

maris5
2. dec 2020

Nemozes. Tu si pohladaj pribalove leraky www.adc.sk

lienka.7
2. dec 2020

@beatrixx123 toto mozes 👌

majah212
2. dec 2020

@lienka.7 septilen sa už nevyrába.

@beatrixx123 zbehni do lekárne odporučia ti niečo a plus kloktanie napr.Slanej vody

nevenka
2. dec 2020

Septilen nevyrabaju uz, velmi dobre zaberal, ine mi nepomohlo. Na druhy raz som sa pytala gynekologa, ci mozem aspon Jox, tak mi povedal, ze vsetky tieto lokalne veci su lepsie, ako by to malo prejst hlbsie a riesit potom kasel a celkove antibiotika. Ja si davam jox, ked ma zacina divne skriabat v krku, tak 1-2x za den. Jod je aj v tehotenskych vitaminoch, zas tolko sa toho nevstrebe, jedine by som mozno bola opatrna pri hypertyreoze, ale aj tam je to otazne, ci by to malo az tak negativny vplyv. Od viacerych lekarov proste viem, ze tie lokalne veci nie su az tak nebezpecne...🤔

nevenka
2. dec 2020

@majah212 mne odporucila Voice Angin v lekarni, aj som si to kupila a bolo to take slizke, ked sa to rozpustalo, ze ma nadrapovalo na grc z toho...nic ine mi nedoporucila...akoze aspon nahrada za ten septilen nejaka s rovnakym liecivom mohla byt. Lebo hentie "cukriky" su len take placebo a nakoniec clovek skonci aj tak s antibiotikami...Neviem si predstavit, keby tehotna dostala covid s brutalnym kaslom, sa udusi asi, lebo vlastne nic nemoze...🙄😢

nela6
2. dec 2020

@beatrixx123 bola. som v lekarni s bolestou hrdla... lekarnici sa radili, a ze mi nedaju nic, mam kloktat slanu vodu

beatrixx123
autor
2. dec 2020

@beatrixx123 v lekárni len že mám kloktat slanu vodu lenže vôbec mi to neprechádza a hrdlo má boli už 4 pomaly 5 deň preto sa pýtam na inú variantu ako slaná voda v lekárni že nemôžem nic lebo som tehotná

jana137
2. dec 2020

Sprav si cibulu s medom (nasekas nadrobno cibulu a das do toho med, pockas kym to pusti stavu a tu si davaj po lyzicke) je to na kasel, ale zabera mne aj na bolest hrdla, za skusku nic nedas, plus kloktaj slanu vodu (je to grc, ale fakt nic lepsie nie je)

dzejsik
2. dec 2020

@beatrixx123 kúp si Corsodyl na kloktanie poprípade, ten dosť pomáha

dzejsik
2. dec 2020

@dzejsik a keby náhodou (raz som bola za tehu chorá) doktorka mi povedala že vždy radšej Doritricín včas cmúľať (lokálne antibiotiká - voľne predajné) ako potom skončiť ozaj s antibiotikami ... ale mne teda pomohla vtedy kombinácia Corsodylu a Septilenu

beatrixx123
autor
2. dec 2020

@beatrixx123 ved ja nemám nejaké ťažkosti že by som mala kašeľ alebo nádchu mna boli hrdlo už 4-5 deň a slaná voda mi moc nepomáha a už sa bojím keď to je Toľko dni a antibiotiká moc nechcem, takze skôr by som iba ten Jox alebo Stopangin dala nech to prejde len či to nie je moc škodlivé

nevenka
2. dec 2020

@beatrixx123 ja som tehotna a davam si to, uz som 37 tt., babo vyzera ok a doktor odobril vsetky lokalne veci. Jod je ucinny peoti bakteriam aj virusom. Este som zvykla si nariedit silny domaci propolis, taky v 80% alkohole, to som dala par kvapiek do poldecaka, tak od oka a s tym kloktat. Ale ak Ti to neprechadza, bude treba ist na vyter. Moze to byt angina alebo aj virusove - afty. Ked si kuknes do hrdla, ako to vyzera? Ja uz viem odlisit vacsinou, co je co.

majah212
2. dec 2020

@beatrixx123 ja mam aktualne rovnaky problem (tehotna, septilen nie je) v lekarni mi odporucili pastilky tantum verde ako nahrada za septilen (i ked je napisane, ze nie je pre tehotne), tak si vyplachujem hrdlo ustnou vodou, striekam aloe vera sprej (ja mam s nim dobre skusenosti), pijem zazvorovy caj, med...tiez si myslim ze jox ked si streknes par krat tak nebude mat take "fatalne" nasledky ako neskor nieco ine,,

janage
2. dec 2020

@beatrixx123 chod k dr. Pozrie do hrdla urobi vyter. Ak mas bakterialnu infekciu ta Ti moze viac uskodit ako ATB.
Pozri s tym mozu kloktat tehotne je to v letaku
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/flo...

beatrixx123
autor
2. dec 2020

@beatrixx123 lekárka vyšetruje tak že chorý nemáme chodiť iba povedať čo nám je a predpise lieky

ayanamirei
2. dec 2020

@beatrixx123 mozes tantum verde aj pastilky obyc aj sprej do hrdla - mala som to priamo konzultovane. To zabera rychlo.

luciannka83
2. dec 2020

Mna bolelo hrdlo pred nedavnom a nic mi v lekarni nechceli dat, bo som tehotna. 😅 Kloktaj so slanou vodou, s cajovnikovym olejom, jed slane cipsy, ...ja som nakoniec nadadila doritricin, bo sa inak nedalo.

lienka.7
2. dec 2020

@majah212 fakt? To som nevedela... ja som ho tiez zhanala ked som potrebovala min.rok a zohnala som ho v dr.maxovi.
Kupila som si vtedy asi 6 baleni 🙈🙉🙊

majah212
2. dec 2020

@lienka.7 este minuly rok bol " mání" tento rok už je zrusená jeho vyroba (ze mi tiez nenapadlo kupit viac baleni :D )