Môžem byť krátkozraká ?

eliska105
9. jan 2020

Ahojte, mam 22r. a v detstve som nosila okuliare kvôli škúleniu, teraz už nenosím. Subjektívne mám pocit, že vidím pomerne dobre, sem tam v tme rozmazane alebo niekedy až od určitej vzdialenosti (číslo autobusu atď) vidím úplne jasne (ale viem si domyslieť čo tam asi je), ale neviem možno by to ani iný človek, ktorý by mal dobrý zrak nevidel :D Čo ma ale zarazilo, že keď som si vyskúšala kamošove okuliare (má cca -0,75), tak som videla všetko jasnejšie akoby viac priestorovo a o dosť jasnejšie farby (ako keby sa zo staršej telky stane HD). Myslíte si, že to je indikácia ísť k očnému lekárovi? Doma som si robila len taký domáci Snellov test a posledný riadok (20/20) som nevedela prečítať, predposledný rozmazane, ale trafila by som sa cca. Čo sa týka dedičnosti, tak moja mama je krátkozraká, ale až od cca 35tky po niekoľkých rokoch celodennej práce s počítačom. Ďakujem za odpovede.

deti95060810
9. jan 2020

tým že pôjdeš k lekárovi nič nepokazíš...aspoň sa dozvieš ako sú na tom tvoje očká...😉

pininka1
9. jan 2020

Môže to byť aj astigmatizmus. Najlepšie ti pomôže lekár. Mne ho zistili a to som si myslela že len horšie vidím do diaľky. Ale ľavé oko mi už nezaostruje skoro vôbec a práve malo. Keď mi dali okuliare tak to bol rozdiel ako keby si pozerala na tv spred 30 rokov a na tv čo sú dnes.

terezka1947
9. jan 2020

Urcite si daj oci vysetrit....ak vidis s kamosovymi "minuskami" lepsie,vyzera to na kratkozrakost,no dpt mozu byt rozne.

optik555
10. jan 2020

ak sa problem objavuje vo zvacsenej miere za sera a v noci, tak s najvacsou pravdepodobnostou tam je nejaka dioptria🙂 napis mi, mozem to premerat. Petra