icon

Môžem darovať krv, keď mám akné?

michaela714
20. mar 2017

Ahojte žienky. Ja som sa prišla len poradiť ohľadom dobročinnej činnosti. Trpím celkom závažným podkožných akné na tvári, chrbáte a pleciach, no dá sa to zvládať. Predsa sú na tom aj horšie ľudia. Už to neriešim... vážim si, že mám všetky časti tela a takéto nedostatky buď maskujem, alebo neriešim. No veľmi ma zaujíma, či to mám brať ako chorobu. Predsa som už toľko toho načítala, že sa to nachádza bacil v krvi a podobne... Preto sa pýtam, myslíte, že môžem darovať krv, keď mám akné ?
Nejaké skúsenosti, info ? 🙂
Ďakujem vopred.

katrin21
20. mar 2017

osobne by som nedarovala.. nahodou to daju niekomu , co ma oslabenu imunitu a naozaj vazne akne je fakt v krvi , takze... nedavala by som...
inak , neskusala si roaccutane? viem o hroznom akne, na ktore dokonale zabral a uz sa nevratilo 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
sissy27
20. mar 2017

@michaela714 a prečo neriešiš akné? Je jasné, že niečo nie je u teba v poriadku - akné najčastejšie poukazuje na problémy s trávením alebo s hormónami... Nemusíš to riešiť rovno liekmi (po užívaní roaccutane a jemu podobných krv dlhodobo darovať nemôžeš), ale ak nájdeš príčinu, tak sa to bude dať vyriešiť možno aj inak...
Ale skús ísť na transfúzku, možno ťa z krvného rozboru budú vedieť aj nasmerovať...

anabeth
21. mar 2017

možeš skúsiť - pred samotným odberom ti urobia kontrolný odber, takže ak máš v tele vážny zápal, tak sa to ukáže, lekár ťa upozorní, aby si to riešila a krv ti neodoberú
ale akné má rozne príčiny, takže je dosť možné, že krv budeš mať ok a pojdeš aj na odber
ja chodím pravidelne a bežne sú tam hlúčky študákov, kde sa sem- tam akné najde

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
anabeth
21. mar 2017

@zltyslonik ved ja netvrdím, že má niekoho oblbovať, pred odberom sa robia kontrolné odbery a rozpráva sa s doktorom, ak nie je vhodný darca jednoducho ju vyradia. Ak má zaujem pomocť a možno je vhodný darca prečo ju tu máme odhovárať, krv je vzácna.

michaela714
autor
22. mar 2017

@novana @katrin21 @zltyslonik @anabeth @sissy27 označujem všetkych, ktorí sa vyjadrili k danej téme.
Tu su fotky mojho problému a príbehu, prečo sa toho neviem zbaviť. Tak ako aj pred polrokom, tak aj po polroku som napísala, čo sa stalo, respektívne nestalo.

https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/nikdy-nekonciace-akne/

Ďakujem, všetkým, kto sa snažil pomôct/ poradiť. 🙂

katrin21
22. mar 2017

neviem odkial si, ale cchodi do BA k MUDr. Eve Rasochovej, ona ti urcite pomoze....

katrin21
22. mar 2017

uz citam,ze si z PD, odtial pochadzam aj ja... fakt vyskusaj tu Rasochovu... ona je skvela. a pomohla uz viacerym. poznala som muuza, co mal take akne, ze mu kratery jazvy zostavali, aj na chrbte , krku, tvari... a roaccutane mu zabral nikdy sa mu to nevratilo..
aj moja neter ho brala asi v 16rokoch... tiez bola u Rasochovej... aj ked je z Prievidze 🙂.. nikdy sa jej akne nevratilo....uz ma 26

sissy27
23. mar 2017

@michaela714 lieky, lieky, kozmetika, chémia... Aj v predchádzajúcej téme ti baby radili HĽADAJ PRÍČINU! Krvný obraz, gynekológia, endokrinológia, zubár, gastroenterológia, alergo - potravinové intolerancie, úprava stravovania... Nikde som nenašla zmienku o tom, že by si tieto veci absolvovala a aké sú výsledky...