Môžem ísť k lekárovi s inou diagnózou počas PN?
Dobrý deň,
Zlomil som si pred mesiacom ruku a som na PN. Mam aboslvovat prvotne vyšetrenie na neurologiu kvoli bolestiam hlavy a krcnej chrbtice, čakal som na termin vyše 3 mesiace. Môžem ísť na vyšetrenie počas PN ?
Samozrejme, že môžte ísť.
@jvasenka PN mam od chirurga a nemám vychádzky, a toto mam plánované vyšetrenie, ktoré ale nesúvisí s tým, s čím som na PN.
Samozrejme že áno. Lekár ti dá potvrdenku.
To akože keď si doma s chrbticou tak napr nemizes ísť k zubárovi?
Ja niekedy žasnem
Aj ja som PN s inou diagnózou a idem na sono prsníkov....ani len neuvažuje,že by som nesla.
Jasne môžeš to ak ideš na lekárske vyšetrenie to plati ak ti príde kontrola v SP sa preukažeš papierom tak to plati.Oni si aj overuju to znamena že zo SP lekár môže volať do nemocnice alebo k lekárovi či si tam bol.
A keby ti bolo ooacne- ze mas PN o neurologicky a si doma zlomis ruku?? Tiez by si sa pytala??🙈 to uz fakt bez MK si neviete poradit v beznom zivote?
@zuzinka888 opačne to nie je ta istá situácia. Treba rozlišovať a rozmýšľať predtym ako nieco napíšeš. Teraz neurologické vyšetrenie nie je akútny stav, síce bolesti mam, ale pockalo by to. Naopak zlomena ruka patrí na ošetrenie na pohotovosti. A presne na to sa pýtam. Detto tu bol spomínaný aj zubár. Tam je tiež veľa akútneho ošetrenia, čiže nepocka to 2 - 3 mesiace.
Úplne normálne áno, bola som PN ako tehotná a mohla dom ísť aj na preventívne k zubárovi, aj k endokrinologicke - pytala som sa gynekológa. Vezmi si priepustku na potvrdenie. Ešte aj na prípravu na pôrod v nemocnici som išla.
Tak porozmyslat a rozlisovat by si mala ty. Lebo lekarska starostlivost ci osetrenie sa vzdy tyka zdravia a nie je to "navsteva na kavicke" ci vychadzka. A kazdy jeden lekar robi zdravotny zaznam takze mas dokaz pri kontrole ze neslo o kavicku ci vychadzku.
ano , ak ti príde kontrola v tom čase tak doložíš správu od neurológa kde si bola na vyšetrení......ale musíš mať správu že v danom čase a termíne si bola u iného lekára....

a prečo nie? ja som volala dr od ktorej som mala pn že vtedy a vtedy mám vyšetrenie