Môžem mať druhýkrát pásový opar?
Ahojte. Chcela by som sa opýať, či môžem mať pasový opar dva krát? Naposledy som ho mala cca pred 4 mesiacmi a teraz mam pocit, že je tu opäť. Dnes som volala kožnej a tá mi povedala, že pasový opar môžem mať len raz. Ma niekto skúsenosť?
Aj viac krat, našla by som si poriadnu lekarku. Herpes zoster ostava v tele a čaka kedy mas oslabenu imunitu aby vykukol.
@helkka16 urcite mozes mat aj viackrat. to co je za dr. pasovy opar je pri oslabeni imunity z prekonanych kiahni v minulosti, v nervovych zakonceniach ti zostal virus kiahni a ten tam mas tale a aktivovat sa ti moze aj viackrat za zivot. dr. si to zrejm pletie s kiahnami, ktore mozu byt len 1x.
@majamat tak nevieem na isto či to je ono zatiaľ tam mam len jednu vyražku aboby štipanec nič viac....ale včera som mala také pocity ako po prvý krát 😪😪 vitamíb B berieen dlhodoboo 😪 najhoršie je že som v karanténe do utorka takže k lekárovi sa asi ani nedostanem tak skoro lebo najlepšie je to riešit hneď. A dr.mi povedala ze druhy krát môžem mat vtedy ak by som mala AIDS alebp som onkologicky pacient 😭 tak na nevieeem 😭
@helkka16 skús milgamu. Tá je lepšia ako obyčajné b cko. Som laik nie lekár, ale myslím, že sa môže opakovať. Veď to je ten istý druh ako na ústach. A ten sa tvorí ozaj pri každom oslabení organizmu. Treba posilnit imunitu. Zinok, d cko, c cko. Skús rakytnik, rybí olej, milgamu. Oslabená imunita v tejto dobe nie je žart. Držím päste.
Mám opakovane pásový opar. Liečila to alergologička, dostával som nejaké injekcie. Teraz po cca 10 rokoch to mám opakovane. Lekárka mi povedala že to postihuje ľudí po 40 roku života a môže aj viackrát. Že na to nie sú lieky na vyliečenie len na potlačenie príznakov. Uvidím čo mi povie v pondelok.
Mám opakovane pásový opar. Liečila to alergologička, dostával som nejaké injekcie. Teraz po cca 10 rokoch to mám opakovane. Lekárka mi povedala že to postihuje ľudí po 40 roku života a môže aj viackrát. Že na to nie sú lieky na vyliečenie len na potlačenie príznakov. Uvidím čo mi povie v pondelok.
@miro1969 Dobrý deň, prosím Vás,čo Vám povedala dr?Mam rovnaký problém s pásovym oparom...aké lieky beriete? Mne to spustila chrípka a po nej som mala silný zápal priedušiek,odvtedy mi to prepukne po hocijakom infekte ( plus dlhodobý stres,mám syna ZŤP).... ďakujem za odpoveď

Tu asi najlepšie poradí @dextella14