Môžem mať silné točenie hlavy z krčnej chrbtice?

6. aug 2021

Mozem mat silne tocaky hlavy z krcnej?citim sa ako opyta to neni normalne uz..

66simonka66
7. aug 2021

Posledné dni presne toto zažívam, až ma chytá strach či je to naozaj z chrbtice. Presne ako hovoríš, točenie hlavy ako keby som opitá, je to hrozne nepríjemné. 😭😭😭😭

majkapepla
7. aug 2021

Ano,moze byt.Mala som to pred rokom.Lezala som aj v nemocnici a robili mi vysetrenia a nakoniec to bolo z chrbtice.Po cca 4mesiacoch cvicenia mi to prestalo.Cvicim teraz kazdy den asi 20min cviky na chrbat.Bojim sa aby sa to nevratilo,bolo to strasne bala som sa ist niekam aby som neodpadla uplne ma oblieval pot zo sekundy na sekundu nikdy som nevidela kedy to pride.....

vsicka036
7. aug 2021

Ano, mavam tiez. A toto pocasie to len zhorsuje.

terina25
7. aug 2021

Ano, moze to byt z chrbtice. Mavam to casto

autor
7. aug 2021

Mna caka magneticka a ultrazvuk chrbtice tak dufam ze to je naozaj len krcna a nic vaznejsie

sivika11
7. aug 2021

Ano, mam to tiez. Pridalo sa mi k tomu aj BPPV (beginne polohove vertigo) = vypadnute krystaliky z vnutorneho ucha (tocenie hlavy strata rovnovahy, rozmazane videnie, bolesti zaludla a napi aniena zvracanie,...)
Pomaha CVICENIE
Samozrejme navsteva lekara!!!

nellka23q9
28. mar 2024

@majkapepla A ako cvičíš lebo ja mam tie isté problémy

sivika11
28. mar 2024

@nellka23q9
su rozne cviky - podla toho ci mas vertigo alebo krcnu chrbticu...
bola si s tym u lekara?

nellka23q9
28. mar 2024

@sivika11 Áno bola som u akokeby fyzioterapeutke ktorá mi robila mobilizáciu chrbtici a nepomohlo to ani len tak nachvíľu a opäť sa to vrátilo mam aj taký spevnovac chrbta lebo chodím zhrbena tak ma to vystiera a mam aj fit loptu.Proste tie zavraty to je fakt ze hrozne proste ja mávam aj tlaky v hlave a teplo ide na mňa.Akoze vertigo neviem ci to je to lebo mne sa netoci svet ale ja sa točím akokeby v sebe neviem či chápete to ne ze pozerám na objekt a sa mi točí ale to v hlave niečo ja neviem proste som taká omamena a fakt mi to ničí život a som fakt mladá...a priatelia mi hovoria ze proste je zbytočné ísť k neurologicke lebo ta mi nič neporadí a ešte ta čakacia doba je neuveriteľná no a ty naši slovenskí lekári keď nevedia zistiť príčinu tak ta automaticky berú ze si debil a je to psychického pôvodu..

sivika11
3. apr 2024

@nellka23q9 Verim, ze tie stavy dokazu byt velmi neprijemne. Poznam z vlastnej skusenosti. A nie je to teda ziadna sranda. V tomto pripade je uplne jedno ci si mlada alebo stara, dolezite je zistit pricinu a nie neodborne doma "liecit" dosledky. Ide predovsetkym o tvoje zdravie a to mas len jedno. Ako pises, si "fakt mlada", tak si to, prosim, nepokaz. Treba ist urcite k lekarovi!!!! Ak neveris jednemu, chod aj k dvom-trom specialistom, aby si mohla porovnat vysledky. (Ja som bola na neurologii, orl, ... absolvovala som rtg, ct, mr a vela dalsich vysetreni. Neustale chodim do rehabilitacnej ambulancie a priebezne beriem reha procedury. A cvicim, cvicim, cvicim . samozrejme po tolkych rokoch uz viem co a kedy si mozem dovolit. Jasne, ze ked mi je lepsie, skusam rozne zakazane sporty 😀 ale ked sa mi pohorsi, tak vzdy sa vratim k rehablitacnym cvikom). To tocenie a zavrate mozu mat naozaj rozne (niekedy aj zavazne) priciny. Cim skor to zacnes riesit, tym mas vyssiu pravdepodobnost rychlejsej napravy a uzdravenia. Skor ci neskor aj tak budes musiet navstivit lekara - ono sa to samo nezlepsi. Prepac, za tieto slova - zial, taka je realita. Budem ti strasne moc drzat palce, aby si bola cim skor fit. Aby si nasla odvahu a nenechala sa odradit mozno neprijemnymi skusenostami s pristupom ludi alebo lekarov z minulosti. Cakacie doby, ano, tie su dlhe.... ale kto caka, ten sa docka (tak nejako sa to tusim hovori). Zdravie mas len jedno. Drz sa !

nellka23q9
4. apr 2024

@sivika11 ďakujem veľmi vážne toto ma tak povzbudilo! dám niekedy vedieť ci už mi je lepšie 💌Pekný deň.