Môžem opitému človeku zavolať rýchlu zdravotnú pomoc?
Mozem zavolat rzp opitemu cloveku,ktoremu je velmi zle? (Je to alkoholik)
Mozes, ale nedojdu. Pokial nemal uraz alebo neprestal dychat, tak s velkou pravdepodobnostou nedojdu.
No, čo vám poviem...nech vypije viac a možno mu nič nebude. 🤦 Ale k veci...mala som otca, ktorý pil denne. Áno mala...lebo už našťastie s tým prestal. Nie raz sa stalo, že sme museli volať záchranku lebo prestal dýchať a museli sme ho oživovať. V tom prípade prišli vždy, ale keď mu je zle ? No neviem či pochodíte. Skôr nie ako áno.
@somtunovaa pekne ste to napisali,ale je pravda,ze sa stretavam s nepochopenim preco takemu cloveku pomaham,preco ho proste nevyhodim na ulicu a nech je s nim co chce....nedokazem to,nieco sme spolu prezili...a viem,ze by aj chcel prestat,ale sam nedokaze
@michaela789 presne tak

Ženy, ale ste kruté, keď to tu čítam je mi smutno. Alkoholizmus je DIAGNÓZA, to by ste vážne nechali svojho blízkeho zomrieť a neprivolali pomoc pretože je alkoholik? Lebo však na čo? To aj človeku s vážnou chorobou neprivolate pomoc lebo načo aj tak zomrie niekedy o mesiac..dva… tri?
Nenechali, pretože ma nádej na vyliečenie z tej choroby, rovnako ako alkoholik môže začať abstinovať.
Poznám z blízkeho okolia človeka, ktorý sa liečil niekoľkokrát na protialkoholickom, hrobarovi z pod lopaty utiekol, zvracal krv, ostal mu poškodený mozog ale v určitom momente v živote prestal piť sám a mal ešte celkom normálny život, našiel si priatelku, pracoval.