icon

Môžem opitému človeku zavolať rýchlu zdravotnú pomoc?

28. jan 2022

Mozem zavolat rzp opitemu cloveku,ktoremu je velmi zle? (Je to alkoholik)

Strana
z2
somtunovaa
29. jan 2022

Ženy, ale ste kruté, keď to tu čítam je mi smutno. Alkoholizmus je DIAGNÓZA, to by ste vážne nechali svojho blízkeho zomrieť a neprivolali pomoc pretože je alkoholik? Lebo však na čo? To aj človeku s vážnou chorobou neprivolate pomoc lebo načo aj tak zomrie niekedy o mesiac..dva… tri?
Nenechali, pretože ma nádej na vyliečenie z tej choroby, rovnako ako alkoholik môže začať abstinovať.
Poznám z blízkeho okolia človeka, ktorý sa liečil niekoľkokrát na protialkoholickom, hrobarovi z pod lopaty utiekol, zvracal krv, ostal mu poškodený mozog ale v určitom momente v živote prestal piť sám a mal ešte celkom normálny život, našiel si priatelku, pracoval.

78787878
29. jan 2022

Mozes, ale nedojdu. Pokial nemal uraz alebo neprestal dychat, tak s velkou pravdepodobnostou nedojdu.

ajko2011
29. jan 2022

No, čo vám poviem...nech vypije viac a možno mu nič nebude. 🤦 Ale k veci...mala som otca, ktorý pil denne. Áno mala...lebo už našťastie s tým prestal. Nie raz sa stalo, že sme museli volať záchranku lebo prestal dýchať a museli sme ho oživovať. V tom prípade prišli vždy, ale keď mu je zle ? No neviem či pochodíte. Skôr nie ako áno.

autor
30. jan 2022

@somtunovaa pekne ste to napisali,ale je pravda,ze sa stretavam s nepochopenim preco takemu cloveku pomaham,preco ho proste nevyhodim na ulicu a nech je s nim co chce....nedokazem to,nieco sme spolu prezili...a viem,ze by aj chcel prestat,ale sam nedokaze

autor
30. jan 2022

@michaela789 presne tak

Strana
z2