icon

Môžem užívať Depress s liekmi na tlak?

amarilka26
8. júl 2025

Dobry den prajem 🙂 chcela by som poprosit o radu nejaku farmaceutku. Dnes mi prisli tabletky Depress ale vraj treba opatrne ak sa uzivaju lieky na tlak. Do lekarne sa neviem dovolat a potrebujem poradit ci to mozem uzivat ak beriem lieky Lopridam, Concor a tenaxum. Velmi pekne dakujem za radu 🙂

anavixy
8. júl 2025

Lekarni je obrovsky pocet, mozes volat do ktorejkolvek. Pokial viem, tak depress sa neodporuca srdciarom a tlakarom kvoli lubovniku, ktory moze znizovat ucinok alebo zvyraznovat nú liekov. Ty si to s niekym aj konzultovala ci si si sama od seba vybrala prave Depress? Pokial ti to tvoj lekar odobril, tak by to malo byt ok, len si kontroluj tlak.

amarilka26
autor
8. júl 2025
@anavixy

Lekarni je obrovsky pocet, mozes volat do ktorejkolvek. Pokial viem, tak depress sa neodporuca srdciarom a tlakarom kvoli lubovniku, ktory moze znizovat ucinok alebo zvyraznovat nú liekov. Ty si to s niekym aj konzultovala ci si si sama od seba vybrala prave Depress? Pokial ti to tvoj lekar odobril, tak by to malo byt ok, len si kontroluj tlak.

@anavixy dakujem za reakciu. Objednala som si sama, myslela som ze kedze je to bylinne, tak je to OK, neuvedomila som si ze to aj bylinka moze mat taky vplyv. :(

anavixy
8. júl 2025
@amarilka26

@anavixy dakujem za reakciu. Objednala som si sama, myslela som ze kedze je to bylinne, tak je to OK, neuvedomila som si ze to aj bylinka moze mat taky vplyv. :(

@amarilka26 skus zavolat do nejakej lekarne alebo zajtra idealne zavolaj svojmu lekarovi a porad sa 🙂

pharmdrludka
8. júl 2025

Dobrý deň, Ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum) sa z dôvodu vzájomných interakcií neodporúča kombinovať so skupinami liekov, ktoré uvádzate (lieky na vysoký krvný tlak).

stellarstar
8. júl 2025

@amarilka26 aj bylinky majú kontraindikácie s liekmi a tieto kontraindikácie vždy nájdeš na nete v príbalovom letáku

amarilka26
autor
8. júl 2025
@anavixy

@amarilka26 skus zavolat do nejakej lekarne alebo zajtra idealne zavolaj svojmu lekarovi a porad sa 🙂

@anavixy hej, pre istotu zavolam. Dakujem 🙂

amarilka26
autor
8. júl 2025
@pharmdrludka

Dobrý deň, Ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum) sa z dôvodu vzájomných interakcií neodporúča kombinovať so skupinami liekov, ktoré uvádzate (lieky na vysoký krvný tlak).

@pharmdrludka dakujem velmi pekne 🙂

amarilka26
autor
8. júl 2025
@stellarstar

@amarilka26 aj bylinky majú kontraindikácie s liekmi a tieto kontraindikácie vždy nájdeš na nete v príbalovom letáku

@stellarstar hej, uz budem vediet 🙂 dakujem

niekto2hy
8. júl 2025
@amarilka26

ninazemna
8. júl 2025
@amarilka26

@amarilka26 Na onkológii sme nemali ľubovník bodkovaný v obľube, cez cytochróm p450 ovplyvňoval metabolizmus cytostatík, antibiotík, antimykotík aj iných liekov. ZS

amarilka26
autor
8. júl 2025

@niekto2hy dakujem. Zadala som tam lieky ktore uzivam a lubovnik a malo by to byt OK, ale prediskutujem este s lekarkou.

amarilka26
autor
8. júl 2025
@ninazemna

@amarilka26 Na onkológii sme nemali ľubovník bodkovaný v obľube, cez cytochróm p450 ovplyvňoval metabolizmus cytostatík, antibiotík, antimykotík aj iných liekov. ZS

@ninazemna fuha