Môžem užívať Zodac, keď nemám alergiu?
Baby ahojte, už mesiace mám problém so silnou nádchou, najhoršie je to v zime. Na vyšetrení u doktorky som jej spomenula že keď je najhoršie tak mi veľmi pomôže zodac, povedala že to musí byť alergia a urobila mi stery(hrdlo,nos), zobrala krv. Z výsledkov sa však alergia nepotvrdila. Máte niektorá skúsenosť stým že by vám zodac zabral a predsa len nemáte alergiu? Neviem si to vysvetliť, samozrejme k doktorke sa ešte chystám.
@simi224 mam skúseností s tým, že všetky možné aj nemožné výsledky boli ukážkové a stav napriek tomu na nemocnicu. Konkrétne silný ekzém od hlavy po päty. Správu pre nemocnicu v prípade, že ambulantná liečba nezeberie do 24h alebo sa stav zhorší, vypisovala priamo lekárka.
Na alergiu sa robia v drvivej väčšine len základné testy. Tie rozšírené sú pekne drahé.
Moje dieťa má pár týždňov v roku také obdobie vyslovene niečo dráždi, nevieme za frasa prísť na príčinu. Už roky. Testy negatívne, keďže je to vždy v lete cca 2 týždne a po liečbe sa stratí, neriešim. Berie 2 týždne antihistaminika vtedy a hotovo.
Tiež mám alergiu, ale nezistili na čo. Alergologička vravela, že testy zahŕňajú asi 85% najčastejších alergénov a má viac takých pacientov.
A pred testami si mala ten zodac 2 tyzdne vysadeny?
Tie testy sú extrémne obmedzené. Veľa ľudí má problémy napríklad s kombinovanými alergiami, pričom to nemusí byť kombinácia z tej istej skupiny alergénov. Keď máš kombináciu peľ alebo tráva a k tomu potravina alebo zložka kozmetiky, tak to môžeš zistiť iba sama dôsledným detailným pozorovaním.
@simi224 raz sa mi dokonca v priebehu bol hodiny vyhodilo dieťa na tvári, že dovi. Bežali sme domov za neustáleho kontrolovanie, či sa mu dobre dýcha, keďže fľaky sa ťahali ku krku. Doma dithiaden a do pol hodiny ani tuk na koži. Ešte som duchaprítomne stihla urobiť foto pre alergologicku. Dodnes neviem co bol spúšťač.
@simi224 raz sa mi dokonca v priebehu bol hodiny vyhodilo dieťa na tvári, že dovi. Bežali sme domov za neustáleho kontrolovanie, či sa mu dobre dýcha, keďže fľaky sa ťahali ku krku. Doma dithiaden a do pol hodiny ani tuk na koži. Ešte som duchaprítomne stihla urobiť foto pre alergologicku. Dodnes neviem co bol spúšťač.
@janage Mne sa dieťa pred rokmi začalo vyhadzovať od členkov hore, normálne som išla na pohotovosť a keď nás doktorka vyšetrovala, tak to už začalo ustupovať. Vraj to bolo vtedy ako následok prekonanej infekcie a telo sa niekedy takýmto spôsobom zbavuje zvyškov / pozostatkov choroby cca 1 - 2 týždne po prekonaní.
@janage Mne sa dieťa pred rokmi začalo vyhadzovať od členkov hore, normálne som išla na pohotovosť a keď nás doktorka vyšetrovala, tak to už začalo ustupovať. Vraj to bolo vtedy ako následok prekonanej infekcie a telo sa niekedy takýmto spôsobom zbavuje zvyškov / pozostatkov choroby cca 1 - 2 týždne po prekonaní.
@tanyan nikdy predtým ani potom to nebolo. Viem ze mrzlo, ale na mraze už bolo xkrat a ráno zjedla banán, ktory uz tiez predtym xkrat mala. Odvtedy sa smejeme doma, že nesmie ani pol banánu, keď vonku mrzne😊
@tanyan nikdy predtým ani potom to nebolo. Viem ze mrzlo, ale na mraze už bolo xkrat a ráno zjedla banán, ktory uz tiez predtym xkrat mala. Odvtedy sa smejeme doma, že nesmie ani pol banánu, keď vonku mrzne😊
@janage Raz som skončila v noci na pohotovosti, lebo som si ráno dala samoopaľovací sprej a najskôr mi začala stúpať teplota a potom som začala opúchať v ústach a hrdle. Odvtedy som si samoopaľovací sprej ani krém už nedala. 😅
Krv musí urobiť alergolog. A môžeš zodac. Môj to bere na psoriazu

Ja to mam tak. Pravidelne pocas roka mam nadchu a slzenie/svrbenie oci, vzdy v marci a oktober.. Bola som na alergologii, kde mi robili testy na kadečo, a vsetko som mala ok. Ked mi zacnu tieto problemy, dam si Zodac a vzdy mi pomoze. Tiez nechapem, ale nijako uz neriesim.