icon

Môžem zrušiť termín u psychologičky, ak je drahá?

2. okt 2024

Ahojte,

Chodimnuz dvanejsie k psychologicke, ale mala som 2 rocnu pauzu. Platila som 40e.
Bola som u nej teraz 2x, lebo som sa potrebovala poradit a ze 50e.
Dala mi termin na koniec oktobra, ale uz za 60e. 🫠🫠🫠 To je pre mna uz velmi vela a mam aj ine vydavky.... Je to podla Vas trapne, ak jej napisem, ze chcem zrusit termin, lebo mi to financne nevychadza (chystame sa na ivf) a ja sa jej potom ozvem?

pribinak
2. okt 2024

Nie, nie je to trápne. Je to normálne ozrejmenie tvojho finančného stavu a nič viac

victoriab
2. okt 2024

Trapne? Chodenie k psychologovi ta malo naucit aj trosku asertivite a stanoveniu hranic, tiez toho, ze ti moze byt jedno, co si mysli ona. Keby si zrusila termin z akehoolvek dovodu( samozrejme v predstihu s tym ze termin sa zrusit v pohode da), tak absolutne neries, ci je to take ci onake. Je to tvoje rozhodnutie a bodka. Bez ohladu na to, kto si co o nom mysli.

oktober3
2. okt 2024

Netuším po čom idú ceny, ale 60€za sedenie? Hodinu?
Toľko mám na deň..👀

autor
2. okt 2024

@victoriab ale ze jej oznamim dovod (financie).

autor
2. okt 2024

@oktober3 ano, hodina. 🥲

petronelag
2. okt 2024

Alebo jej nemusíš hovoriť dôvod, povedať len že rušíš termín a ona si objedná niekoho.

autor
2. okt 2024

@petronelag len velakrat som takto zrusila termin a dala na iny, vtedy som nehovorila dovpd, lebo som vlatsne mala nahradny. Ale teraz si nemozem dovolit vobec... 😔

lindous
2. okt 2024

Normálne jej napis, že nemáš už záujem o ďalšie sedenia a najbližšie by si rada zrušila, poďakuj za pochopenie, dôvod vysvetľovať vôbec nemusis… ak chces, samozrejme môžeš, nič trápne mi na tom nepríde a bude mať aspoň nejakú spätnú väzbu, že to nie je o tom, že by ti nevyhovovala… možno nebudeš jediná

milanemila
Autor odpoveď zmazal
bloger
2. okt 2024

To je pochopiteľné je to veľká suma. Nemusíš jej to vysvetľovať. Trápne by to určite nebolo. Príde mi to už prehnané.

jaja195
2. okt 2024

No vobec to neni trapne. 60€ na hodinu je naozaj veľmi veľa

victoriab
2. okt 2024

Ja chapem. Ale opakujem, tebe moze byt jedno, co si ona mysli. Ja aj kamoske poviem, ked ma vola napr. cvicit do fitka alebo do divadla, ze ja si to neviem teraz dovolit.

rozculena
2. okt 2024

prečo jej chceš hovoriť dôvod,jej je to predsa jedno.Ona dá ten termín niekomu inému.
Skús si nájsť klinického psychológa,tí robia cez poisťovňu

olivia_c
2. okt 2024

Ti, co komentujete, ze je to velmi vela - ved to je bezna priemerna sadzba za hodinu u psychologa/teraputa v BA.

danyelia
2. okt 2024

60 € za jedno sedenie? Čo sa zbláznila? 😬 To radšej napíš tu a poradíme Ti zadarmo...úprimné a ľudské názory na život z praxe. Nech si nechá tie prachy, odborníčka 🤪

oktober3
2. okt 2024

@olivia_c keby sa platí za vyšetrenie MRI, kde sú pristroje za státisíce, alebo ked si zubar účtuje 30€ za prehliadku, keď len to zubarske kreslo stalo XY eur, plus iné nástroje čo potrebuje, to chápem.

Ale keď k niekomu prídeš a maximálne potrebuje stoličku, a aj to su vybookovany, tak to nechápem.
Prepáč

Toto by malo byť v prvom rade hradené zo zdravotného poistenia a nie takéto sumy

monikkatt
2. okt 2024

Ved jej len napis ze chces termin zrusit, nemusis vysvetlovat preco ak nechces. Ak ti navrhne iny tak povedz ze este nevies a ked tak sa ozves.

autor
2. okt 2024

Pytaju niektori aj 70e 🥲 brutalne ceny fakt.... A za 60 minut.

olivia_c
2. okt 2024

@oktober3 ale psycholog vacsinou nepracuje 8 hodin denne, lebo by sam mohol skoncit na psychiatrii. Je to podla mna adekvatna odmena. Za 3-4 stretnutia je clovek "vylieceny".

vkatush
2. okt 2024

Máme viacerých "pacientov" v rodine. Jedna platí 40, druhá tuším spomínala 50. Áno, na hodinu.
A jedna, ktorá bola nejak bez poisťovňu, že sa neplatilo alebo len nejaké smiešne sumy, povedala, že tretieho nemôže už liečiť, lebo nedáva sedenia s ním 😂 takže tam by si možno aj 100 pýtala.
Ale nie je psychológ ako psychológ. Niektorí naozaj pomôžu a k niektorým chodíš ako na klavír a výsledky v nedohľadne. Vtedy ti fakt pomôže viac koník 😁

motogirl699
2. okt 2024

@olivia_c a pokiaľ viem, je to dokonca len za 50 minút

suge
2. okt 2024

Termín môžeš zrušiť z akéhokoľvek dôvodu, najmä čím skôr, aby si neplatila storno poplatok. Psychologičke by som skutočný dôvod povedala.
Inak 60 eur za 50 min sedenie u psychológa je bežná cena, aspoň v Bratislave určite.

aandrea9
3. okt 2024

@danyelia vyštudovala si psychológiu žena? Asi nie, pretože inak by si túto tvoju mudru radu nezverejnila.

simca06022011
3. okt 2024

kludne mozes zrusit z akehokolvek dovodu.

danyelia
3. okt 2024

@aandrea9 Ale prosím Ťa, dnes má už depresie, úzkosti a nejakú psychózu skoro každý človek a každý ,,zlý,, deň je dôvodom na návštevu psychiatra. Ženy už nevedia riešiť bežné problémy, zo všetkého sa ,,rúcajú,, pchajú do seba lieky a nechávajú sa ľutovať. Áno, sú aj vážne prípady. Ale aj osobne poznám kamošky, čo majú depky, lebo kolegyňa sa na ňu ,,krivo,, pozrela a podobné životné problémy...

aandrea9
3. okt 2024

@danyelia vieš čo? Radšej návšteva psychiatra ako by sa "obyčajn" depka mala zvrhnúť na obrovský problém. Aj duševné zdravie je zdravie.