Môžete mať zároveň diagnózy F41.2 a F32.2?
Môžete mať diagnózy f41.2 a zároveň f32.2, keď tá prvá je o rovnováhe?
@koniarova keď tá depresia je ťažšia a máte tú zmiešanú uzkostnú depresívnu tak tá zmiešaná vraj nie je dostatočne závažná na to, aby jedna diagnóza nad druhou prevyšovala, a mali by byť v rovnakej norme. Ale keď už je depresia stanovená, tak to nedáva moc zmysel.
@koniarova tá zmiešaná sa diagnostikuje keď vraj nie je ani úzkosť ani depresia dostačujúca na to, aby bola samostatne, ale keď už je tá depresia ustanovená samostatne, tak?
@taynee ja chcem len presne vedieť, lebo mi to nedáva veľmi zmysel, prečo mám diagnózu, ktorá značí, že žiadna z nich nie je separovateľne diagnostikovaná, keď je🤷🏻♀️ chápem že to sa skôr mám opýtať priamo ale myslela som, že mi to niekto vysvetlí tu
Úplne zbytočne sa nad tým zamýšľaš. Možno len dr. zvažuje,ku ktorej sa skôr prikloniť. Ale je to absolútne jedno. Dôležitá je liečba, ktorá je rovnaká. A už pri čítaní tvojho problému je jasné, že ju potrebuješ.
Asi lekarka zatial nedospela k jednoznacnemu zaveru. Ale tak hra to nejaku rolu? Ci ti lekarka napise jedno cislo alebo druhe, alebo aj obidve, citit sa budes stale rovnako a aj liecba bude zrejme rovnaka, na zaklade symptomov, ktore si jej popisala.
Ja som mala presne tieto 2 dg 5 rokov vzad
citala som len co mi vyhodil google, ale teda prva dg je stav a druha je epizoda. epizoda je neico prechodne.
pri niektorych dg mozu byt epizody niecoho konkretneho. cize si nemyslim, ze by tieto dg nemohli byt sucasne.

Môže. Prečo by nemohlo?