icon

Možné príčiny a riešenia tlakov v hlave

16. jan 2025

Posledny tyzden - 10 dni sa mi z nicoho nic zatoci hlava alebo mavam tlaky. Stane sa to z nicoho nic, prejde do par minut. Normalne fungujem dalej ale je to neprijemne a hlavne asi nie uplne v poriadku. Dnes som bola u dr, vysetril ma a mam si merat a zapisovat tlak, kontrola o 3 tyzdne. Dr povedal ze najcastejsie priciny su tlak, oci a vestibularny system (?). Tlak mavam skor nizky, aj ked som si merala v danom momemte tak nebol vyssi ako mavam zvycajne. Od cca novembra mam okuliare na citanie/pisanie ale nemam pocit ze by mi robili zle. Mna napadla este chrbtica, kedze mam sedave zamestnanie, ale chrbat ma neboli tak neviem ci je to mozne.
Uprimne - mam strach a uz radsej negooglim, ziadne lieky pravidelne neuzivam, som zdrava - sem tam prechladnutie, nic zavazne preto ma to prekvapilo.
Mali ste niekto nieco podobne? Pricina? Co vam pomohlo?

petranelkova
16. jan 2025

No, hlavne by som sa z toho nestresovala, ono to moze byt kludne aj pocasim.

autor
16. jan 2025

@petranelkova mna obcas bolieva hlava z pocasia, ked ide o velku zmenu ale to ma vyslovene boli,vyspim sa je to ok, toto je ine a hlavne to prislo z nicoho

luccija
16. jan 2025

To stačí jeden pricvaknuty nerv ani nemusíš mať bolesť, alebo stuhnuté svalstvo na krčnej chrbtici

autor
16. jan 2025

@luccija myslela som ze keby to bolo od chrbtice by som citila bolest aj tam. Fyzio by vedel pomoct? Alebo maser?

luccija
16. jan 2025

Skús najprv maséra pár x.Este to môžu byť v uchu kryštáliky vysunute to sa chodí na ORL

autor
16. jan 2025

@luccija o tych krystalikoch som sa docitala ale to ak som spravne pochopila tak pocit tocenia hlavy je stale, ja to mavam len sem tam, uplne nahodne a potom to same prejde

zabka79
16. jan 2025

Ja mavam vertigo roky ako pride tak odide, najhorsie rano najlepsie vecer, kludne aj dva tyzdne a potom mesiac dva tri nic. Ja som si zdovodnila ako migrenu kedze nou dost trpim...po fyzioterapii sa to stratilo skoro uplne, ale az na druhy pokus som nasla spravnu terapeutku pre mna

autor
16. jan 2025

@zabka79 prosim ta a ako ti to diagnostikovali? Ja mam 3 tyzden merat toak co mi pride zybtocne ked ho mavam aj tak nizky, tocenie hlavy moze sposobovat vysoky tlak

zabka79
16. jan 2025

Bohuzial tocenie hlavy moze sposobovat tisic veci, tlak, srdce, ucho, migrena, psychika atd. Skusala si tie manevre na vertigo?epley napriklad. Mna z nich napinalo...nebola som s tymto u dr. len na fyzioterapii

autor
16. jan 2025

@zabka79 neskusla, myslis ze to mozem aj sama? Zajtra sa idem objednat na fyzio

zabka79
16. jan 2025

Ano , je to aj na doma ale radsej pockaj na fyziotetapeuta predsa len.

autor
5. feb 2025

Ja zacinam byt fakt zufala - doktor skonstatoval ze tlak je ok, to som mu hovorila ze ja nemam s tlakom problem ale aj tak som si ho mala merat. Teraz ma posla na rtg a neurologiu - to samozrejme nevybavim za par dni, som rada ze sa mi podaril zohnat termin na koniec februara. Sama som si vybavila fyzio, poradila mi nejake cviky na chrbat/krcnu chrbticu lebo mam zle drzanie tela (asi ako kazdy) + sedva praca. Sama fyzio povedala ze na rtg toho asi vela nebude vidiet a predpokladam ze neurolog mi tiez hned nepovie diagnozu a posle ma len niekam dalej.