Možnosti začlenenia do života so schizofréniou
Zdravim, poznate niekoho so schizofreniou, kto sa zaradil do pracovneho zivota a nejako samostatne funguje? Ake su tam sance? Co bude s takymito ludmi, co nepracuju, v starobe? Teraz maju napr. ciastocny invalidny dochodok. Ake moznosti su v starobe?
No kamaratka tuto chorobu ma a ma normálnu pracu.aj celkom náročnú- robi v nemocnici.
Napíšte mi email odpoviem
Práca dá sa určite, ale to si musí zvážiť každý, že či mu to za to stojí. Práca je veľmi náročná cesta, ktorá vedia ku viacerým hospitalizáciám za život bohužiaľ. Osobne nemám prácu, lebo táto cesta nevonia mi z tohto dôvodu. Bez práce som mimo hospitalizácie už pomaly 9 rokov... Rodičom nechcem byť tiež na príťaž a snažím sa skôr užívať si život v rámci možností. Myslím si, že naučím sa všetko, čo mi bude treba...

Aj ja mam tuto chorobu aj som na dôchodku. Nedokazem.nic urobit take aby si to niekto kupil a mne treba aj viackrát nieco vysvetliť nez to pochopím. Aj niektore navody na nieco pre deti pochopím az po niekolkych pozretiach....neviem co bude so mnou neskôr. Ja som ale veriaca a viem ze x božou pomocou to zvládnem...