Možnosti zmiernenia pooperačných bolestí brucha
Som cca 5 týždňov po piatej operácii brucha ( prvá na pruh bola začiatkom septembra) a momentálne mám obrovské problémy s bruchom, ktoré je tvrdé, vypuklé a veľmi bolestivé. Je možné urobiť niečo, aby som tie bolesti zmiernil ( terapia, bandáž, nejaké lieky, alebo nejaká alternatívna medicína), pretože nie som schopný normálne fungovať. Navonok ( okrem toho, že som veľmi schudol ) nie je poznať, že mám takéto problémy, ale ja sa cítim veľmi zle, som slabý a nervózny. Je pravda, že mám za sebou 5 operácii, ale po najťažšiej v decembri som nebol na tom tak zle fyzicky, psychicky a pritom momentálne mám všetko za sebou a už ma čaká len doliečovanie?
Ďakujem za povzbudive slova. Ono je to skôr psychické, ako fyzické, pretože dnes a zajtra operujú dvoch členov mojej rodiny a ja zvyknutý na aktivitu teraz nevládzem. Prva operacis bola sice hernia, ale potom mi prasklo hrube crevo a skoro mesiac som bol v umelom spanku na ARE. K tomu sa neskôr pridalo tenke crevo a vymeny stomie, takze toho bolo fakt dost. Dakujem za radu, vyskusam ten lipozomalny gluthation…😊
@standes Clovek sa musi setrit aj ked by rad bol viac aktivny. Ono kazda operacia brucha narusi tu brusnu stenu ze uz nebude nikdy pevna ako predtym. Mne sa prave z predoslych operacii urobil pruh z obycajneho kychnutia.
Hovorim treba cas, klud ak sa da a psychicka pohoda je tiez dolezita. Telo uz nikdy nebude ako predtym, ale to treba prijat a naucit sa s tym zit. Vela sil prajem.
Ďakujem,
za úprimné a pravdivé slová. Ja chápem, že treba kľud, čas a zmieriť sa s tým, že to už nikdy nebude, ako bolo, ale ak by som nebol bojovník a športovec už by som tu nebol ( vraj 1 zo 100 prežije, takú sepsu a komlikácie okolo toho, čo som zažil). Ja sa neviem vzdať ( mám to v povahe býk 😃) a bojujem, ako vždy v živote, ale tentoraz opatrnejšie a hlavne bez odporúčania odborníkov - lekárov neurobím nič.
PS: Ten lipozomálny glutatión si kúpim, lebo Vám verím a ďakujem za to, že ste mi obetovala svoj čas.
Pekný deň a veľa zdravia prajem 🌞🌱🍀
@standes Ja som tiez prezila jednu zalezitost ked mi praskla endo cysta a mala som otravu takze uplne chapem. Pre nieco tu na tomto svete este mame byt a o to dolezitejsie je bojovat stale za seba. Tazke dni budu ale vsetko to zle nas len posilni.
Ten lipozomalny glutathion je skvely prave v tom ze je to najsilnejsi antioxidant a pomaha regenerovat bunky, okrem ineho. Cize aj stavy po operaciach, dlhodobe zdravotne problemy a nasledky.
Dakujem velmi pekne, podobne 🍀🙂
A este som zabudol, ze 4.aprila mam vstupne vysetrenie k rehabilitacii ( odsuhlasil mi to primar ) a tak verim, ze nielen pripravkami a kludom, ale aj regeneraciou sa da aktualny stav zlepsit a ja po tom velmi, veeeeelmi tuzim…🍀
Dobrý deň,
chcem sa len opýtať, či sa môže po viac, ako 5 týždňoch vykonávať aj nejaké ľahšie cvičenia?
@standes Dobry den, to je individualne. Zalezi na velkosti, typu aka bola/boli operacie, zdravotneho stavu pacienta. Mne bolo povedane aby som vyvijala co najmensi tlak na brucho, dlhodobo nekaslat, nekychat, nedvihat tazke, necvicit. Lepsie je sa opytat lekara. Ja som mala ovela dlhsie zakazane cvicit.
Dakujem za informáciu, medzitým som si u skvelého fyziterapeuta zistil, že sa môžu prevádzať dychové cvičenia, kde sa nedýcha do brucha, ale do pľúc. Vraj veľmi pomôžu vlažné obklady na brucho a masáž jaziev nechtíkovou masťou, tak asi skúsim…😊

Daj svojmu telu cas, to miesto sa stale hoji a je citlive. Bolesti mozes aj nemusis mat aj niekolko mesiacov po. Je to normalne. Nosis este herniovy pas? Ja som mala tiez tvrde brucho ale to casom prejde same. Ono po operacii hernie sa musi clovek menej hybat/ohybat aby sa to dobre zahojilo a znova neroztrhlo. A ked ma na sebe clovek aj ten pas tak to brusko je viacej stuhnute.
Ja si davam dlhodobo lipozomalny glutathion. Velmi pomaha s hojenim.