Môžu byť žalúdočné vredy spôsobené stresom?
Mali ste niekto? Ze pricinou vzniku bol iba stres? Ze ste nemali helicobactera ani ste nebrali protizapalove lieky? Ake ste mali priznaky? Ako ste sa z toho dostali?
ty to mas potvrdene ???
@balerina2025 lekar ma podozrenie, potvrdene este nie su. Mal som gastroskopiu minuly rok v juni ale nic tam nebolo. Teraz mam opat traviace problemy a boli ma hore brucho pod hrudnou kostou, bolest je miestami tupa inokedy ostra, mam aj nevolsnot, naduvanie a pocit na zvracanie. Aj som zvracal. Uz pomaly 2 tyzdne jem uplne dietne a bolesti mam stale aj citim ze mi netravi
Ja som mala vredy ale z helikobaktera ktorý mi nevedeli zabiť vyše roka. Vtedy mi lekár hovoril ze vredy sa tvoria aj zo silnych liekov od bolesti ako ibalgin, a také tie čo často beriem od bolesti hlavy.
Ja som mala vredy ale z helikobaktera ktorý mi nevedeli zabiť vyše roka. Vtedy mi lekár hovoril ze vredy sa tvoria aj zo silnych liekov od bolesti ako ibalgin, a také tie čo často beriem od bolesti hlavy.
@klara546 ake si mala priznaky? Ako dlho trvali kym ti na to prisli? Ja helico nemam a ani ziadne lieky od bolesti neuzivam
na sono brucha ta neposlali?
mna tiez vsade picha, idem sa dat vysetrit na sone prt videli
na sono brucha ta neposlali?
mna tiez vsade picha, idem sa dat vysetrit na sone prt videli
@balerina2025 mal som sono pred mesiacom v ramci preventivky. To bolo ok
Brat mô,j toto mi pripomína niečo, čo som mal v minulosti, nemusí to byť presne to isté, tým mám namysli nádor, ale viem o čom hovoríš.
Vidím akoby seba a aj viem, čo sa stebou v skutočnosti deje, ale to tu rozoberať nechcem, ak túžiš vedieť viacej, napíš mi súkromne a prosím ťa, už to tu viacej nerozoberaj, lebo stres ti určite nepomáha, napíš mi.
Brat mô,j toto mi pripomína niečo, čo som mal v minulosti, nemusí to byť presne to isté, tým mám namysli nádor, ale viem o čom hovoríš.
Vidím akoby seba a aj viem, čo sa stebou v skutočnosti deje, ale to tu rozoberať nechcem, ak túžiš vedieť viacej, napíš mi súkromne a prosím ťa, už to tu viacej nerozoberaj, lebo stres ti určite nepomáha, napíš mi.
@robertleh tak ja dufam ze kedze som pred necelym rokom bol na gastroskopia a bola uplne v poriadku tak nikde ziaden nador nebude
Ty mi nerozumieš, to, že ti nevedia nájsť helikobaktera, neznamená, že sa ti to zdá, príčina je iná, ale hovorím ti pravdu, tu to rozoberať nemôžeme.
Mal som to, čo ty, podobne, tiež som nemal helikobaktera a všetko sa zdalo v poriadku na papieri alebo skoro všetko, mal som zvýšené hodnoty v krvy určité, no nič nevideli, ale nebolo všetko v poriadku, však sám vidíš ako žiješ a ti to ovplyvňuje život.
Ty mi nerozumieš, to, že ti nevedia nájsť helikobaktera, neznamená, že sa ti to zdá, príčina je iná, ale hovorím ti pravdu, tu to rozoberať nemôžeme.
Mal som to, čo ty, podobne, tiež som nemal helikobaktera a všetko sa zdalo v poriadku na papieri alebo skoro všetko, mal som zvýšené hodnoty v krvy určité, no nič nevideli, ale nebolo všetko v poriadku, však sám vidíš ako žiješ a ti to ovplyvňuje život.
@robertleh ja mam ale komplet vsetky vysledky ok, krv odbery vzoriek zo zaludka aj dvanastnika, dokonca som mal aj ct minuly rok…
Si slepý alebo sa robíš slepým, nevidíš čo ti píšem?
Koho sa snažíš presvedčiť mňa alebo seba, lebo ja viem, že ťa to stále trápi, prečo to ignoruješ, čo ti to pomôže.
pricinou moze byt stres, nasledne nadprodukcia kyseliny HCL, takze...akurat toto riesim. idem na hadice.
bojim sa.
@robertleh ja mam krv ok, len pecenove trocha zvysene...z krvi na ct ani sone nic okrem steatozy pecene nevideli
Si slepý alebo sa robíš slepým, nevidíš čo ti píšem?
Koho sa snažíš presvedčiť mňa alebo seba, lebo ja viem, že ťa to stále trápi, prečo to ignoruješ, čo ti to pomôže.
@robertleh slepy nie som a nikoho sa nesnazim presvedcit. Mam vyborneho gastrologa, ktory porobi naozaj vsetky vystrenia. Existuje aj take ze funkcna porucha travenie, vysledky su vtedy ok lebo organy su ok ale ich funkcia kusok skripe alebo nedostavaju spravne signaly. Nemyslim si ze mam nador, robim vo farme firme v oblasti vyskumu rakoviny a jej diagnostiky gakze nejake vedomosti mam… je mi luto ze ty si mal zial neprijemne diagnozu… ja mam akurat dost stresov v praci v poslednej dobe, jem hore dole, niekedy sa spamatam az poobede a vtedy do seba nahadzem 5 cez 9te. Chcel len skusenosti ludi co mali vredy sposobene cisto stresom, nie helicobakterom alebo nadmernym uzivanim nsaids a ze ake mali priznqky pripadne co im pomohlo
Moze to byt stresom, ten vie byt velky spustac kadecoho, sama som mala traviace problemy, zacalo to so zaludkom, zle mi travilo, bolo mi tazko a zle, bolesti zaludka atd, neskor cele travenie rozhodene, zacalo to na strednej skole, neskor to pokracovalo na vyske plus ine okolnosti a skoncila som nakoniec az s diagnozou ulcerozna kolitida. Pripisujem to hlavne tomu stresu.
Skus eliminovat stres ako sa len da, viac si vyhrad casu na jedlo, jedz mensie porcie castejsie a hlavne pomaly, nedrazdive jedla, pokial mas vsetky vysledky ok, moze to byt hlavou a stresom.
Jasné že to môže byť spôsobené stresom je to jedna z najčastejších príčin, keď si v strese a tvorí sa ti viac kyseliny. Ani nemusíš vedieť že ten stres máš ale telo reaguje a hlavne dlhodobý.
Jasné že to môže byť spôsobené stresom je to jedna z najčastejších príčin, keď si v strese a tvorí sa ti viac kyseliny. Ani nemusíš vedieť že ten stres máš ale telo reaguje a hlavne dlhodobý.
@mofa stres viem ze mam, ale napr vobec necitim palenie zahy. Ani sa mi nevracia kysly obsah ani kyslu chut nemam v ustach. Jedine po masovych guliach s paradajkovou omackou ale to si hned dam talcid 🤣
Podla toho co opisujes tak to skor vyzera na GERD, z toho aj bolest za hrudnou kostou, ked sa ti vracia kyselina do pažeráka tak to zvykne dost boliet prave v tejto oblasti, ak mavas palenie zahy a netravi ti buď maš kysliny vela alebo málo.. cize idealne od gastro lekara dat napisat Nolpazu alebo nieco podobne preliecit to a problem by mal zmiznut 😇 niekedy nemusis vobec citit kyselinu lebo jej mas naopak malo a preto ti netravi, a vracia sa len z urcitych jedal paradakovych a podobne, cize bud potrebujes hladinu kyseliny zvysit alebo znizit
Podla toho co opisujes tak to skor vyzera na GERD, z toho aj bolest za hrudnou kostou, ked sa ti vracia kyselina do pažeráka tak to zvykne dost boliet prave v tejto oblasti, ak mavas palenie zahy a netravi ti buď maš kysliny vela alebo málo.. cize idealne od gastro lekara dat napisat Nolpazu alebo nieco podobne preliecit to a problem by mal zmiznut 😇 niekedy nemusis vobec citit kyselinu lebo jej mas naopak malo a preto ti netravi, a vracia sa len z urcitych jedal paradakovych a podobne, cize bud potrebujes hladinu kyseliny zvysit alebo znizit
@beasy mna neboli za hrudnou kostou, mna boli ten trojuholnik hore v bruchu tesne pod hrudnou kostou. Skusal som teraz enameru, dr mi predpisal a bolo mi este horsie. Tak ja neviem ale uz som z toho na prasky ze 2 tyzdne a vobec sa to nezlepsuje
@mofa presne tak presne to som napisala.
a gulky s rajcinovej omacke, to je pre mna asi natazsia kombinacia na moj zaludok, kyselina na 10000 percent
treba eliminovat stres, ja ho mam dlhorocny a pomaha mi zdravsia strava, vyhybat s akyslym potravinam a sladkostiam alkoholu ale kavy sa neviem vzdat....
pomaha mi hodne sport alebo len obycajna prechadzka, pohyb je mega uzasny na celu peristaltiku, tympadom nikde v TS nelezi jedlo dlho, lebo sa to hybe.
aj ked ten stres mam stale toto mi vsetko ho pomaha trocha eliminovat
a ano, mam doma aj AD aj lexaurin....ale snazim sa to riesit inou cestou
Bolest trojuholnika mavam /mne pomohla nolpaza mala som reflux ktory nebol typicky/ ,ved skus pri bolesti gaviscon ak to zaberie tak je to kyselina. Ak nie moze to by stres samozrejme, ale to bude na dlhsie, relaxacne cvicenia, dychove, relaxacna hudba, psycholog.
man este napada, nemozes to mat od chrbtice?
Bolest trojuholnika mavam /mne pomohla nolpaza mala som reflux ktory nebol typicky/ ,ved skus pri bolesti gaviscon ak to zaberie tak je to kyselina. Ak nie moze to by stres samozrejme, ale to bude na dlhsie, relaxacne cvicenia, dychove, relaxacna hudba, psycholog.
@zabka79 skusil som nolpazu aj talcid, bolo mi horsie po nich
man este napada, nemozes to mat od chrbtice?
@balerina2025 teoreticky by mohla, mam s nou dost problemy kedze vacsinu casu travim v laboratoriu v sede, niekedy aj 10-12 hod denne
Pises ze dieta nepomaha, takze ak si mal vysetrejia ok tak potom ten stres ale aj chrbat. Volne predajne spazmolitikum je guajacuran, skus mozno, pripadne obvodny lekar xanax, po dvoch dnoch budes vediet...treba patrat skusat, ja toto poznam dlho mi trvalo kym som prisla na pricinu
no tak vidis, netoc sa len okolo TS a riesi aj toto. a to je hodne vela hodin a akemu vyskumu sa venujes, ja som tiez biolog
Pises ze dieta nepomaha, takze ak si mal vysetrejia ok tak potom ten stres ale aj chrbat. Volne predajne spazmolitikum je guajacuran, skus mozno, pripadne obvodny lekar xanax, po dvoch dnoch budes vediet...treba patrat skusat, ja toto poznam dlho mi trvalo kym som prisla na pricinu
@zabka79 presne, ze to moze byt aj chrbat ked ma traviace OK
no tak vidis, netoc sa len okolo TS a riesi aj toto. a to je hodne vela hodin a akemu vyskumu sa venujes, ja som tiez biolog
@balerina2025 diagnostika rakoviny prsnika
tak v tom prajem vela uspechov, este kebyze sa robia pokroky pri pankrease...:(
robis geneticke analyzy, pcr? na brca?

ty to mas potvrdene ???