Môžu byť žalúdočné vredy spôsobené stresom?
Mali ste niekto? Ze pricinou vzniku bol iba stres? Ze ste nemali helicobactera ani ste nebrali protizapalove lieky? Ake ste mali priznaky? Ako ste sa z toho dostali?
Ja mávam tieto ťažkosti od detstva. Aj helicobactera som mala, posledne roky uz ani nechodim na vyšetrenia. Trafila som na jedného lekára, ktorý mi poklepkal po čele a povedal, ze to "mám v hlave". Je to psychického pôvodu. Príznaky mam rovnaké, nikdy mi nenašli vred.
@venusa85 a ake mas bolesti prejavy kde ta to boli
@venusa85 a ake mas bolesti prejavy kde ta to boli
@balerina2025 kŕče, ako píše autor/ka pod hrudný košom v tom trojuholníku. V kritickom stave mi až do chrbta vystreluje bolesť popod rebrá.
Keď sú výsledky v poriadku a ani vred na žalúdku nie je potvrdený, tak to sú tráviace problémy, ktoré môže vyvolávať aj stres, aj nesprávne stravovanie alebo aj psychika.
Logicky, keď máš stres, veľa pracuješ a zjes 5 cez 9 tak sa to na trávení podpise.Ano, je to zo stresu nepravidelnej stravy....
Ono je normalne ze zo zaciatku je horsie lebo ta hladina kyseliny sa musi ustalit kedze kolíše dost prudko, ja ked som zacala brat lieky na znizenie kyseliny tak som mala bolesti a nevolnosti este dalsie cca 3-4 tyzdne a to naozaj take bodavé a rezavé že som plakala občas, cize nie vzdy liek zaberie hned niekedy to chce len čas a nestresovat sa este viac, ale urcite ist treba vylucovacou metodou, ak nic nie je vidno na gastroskopii treba odobrat vzorky na intolerancie, urobit test na helicobactera, zmerat zapalove parametre v krvi, urobit testy na alergie, pripdne vydychove zapalove testy… a postupnym vylucovanim sa urcite lekari dopracuju kde je pricina. Myslim ze ked by si mal bolest v spominanom trojuholniku pod rebrami tak hned na zaciatku gastroskopie by lekar videl na kamere podrazdenu sliznicu alebo nejake patologicke zmeny na sliznici zaludka, cize ak je to vylucene nasledne sa vylucuju aj vredy a podobne veci a ide skor o enzymovy alebo iny problem 🙂 drzim palce
autor, ano, stres sposobuje vyssie vylucovanie HCL a ked do toho pijes fajcis mozno nezdravo jes, to je cele na nic.
stres je spustas aj toho ze tvoja imunia nefunguje ako ma.
stres je to najhorsie, co musi prve clovek eliminovat, lebop prave zo stresu clovek pije fajci preziera sa, atd atd..
takze ano, precitaj si vsade pisu STRES

Ja mávam tieto ťažkosti od detstva. Aj helicobactera som mala, posledne roky uz ani nechodim na vyšetrenia. Trafila som na jedného lekára, ktorý mi poklepkal po čele a povedal, ze to "mám v hlave". Je to psychického pôvodu. Príznaky mam rovnaké, nikdy mi nenašli vred.