Môžu hormóny a stres ovplyvniť psychiku?
Ani neviem co prezivam....mam 40 som rozvedena,stastne🙂 mam noveho priatela ktoreho milujem,aj on mna a dcera je velka,podporila po🙂 snazime sa o babatko Vsetko bolo ok avsak mi meskalo,potom spinenie,nakoniec doktor povedal cysta(39mm) na vajecniku plus polyp na krcku.Dostala som regulon pijem ho uz 8 den po 2 tabketky.Aj tak spinim.Este 2 dni a mam ho prestat uzivat a mala by dojst mrcha Vcera som mala pocit ze mi praskla ta cysta a vyplavyla sa nakolko som mala dost vela ruzovy vytok ako voda.Dalsi problem je ze mam hrozne nalady,vsetko ma rozplace😢😢😢😭😭😭 neviem ci to je tymi tabletkami,hormonmi alebo uz neviem...este do toho vsetkeho aj tatinko mi zomiera,uz len cakam telefonat.Dost stresove obdobie.Namiesto aby som bola stastna konecne,ja som stale smutna a placem.Neviem ci to je vsetko tym stresom alebo cim.Hormonmi...netusim
@hanka1674 dakujem pekne♥️ veru takto rozkolisana som este nikdy nebola💔
🍏 Budú to zrejme hormóny. Nedostatok noradrenalínu a serotonínu (pri depresii). Bude to podvedomie, ktoré registruje, že rodič zomiera, aj keď sa snažíš byť statočná. Budú to zdravotné problémy, ktorými prechádzaš. Vieš, že je čas byť šťastná, ale ešte chvíľu musíš vydržať, kým sa všetko neuzavrie... Skús sa na to pozrieť z tej lepšej stránky. Nie si na to všetko sama. Máš niekoho kto ťa objíme a povie ti "neboj, všetko bude dobré". Máš kamošku, nesebeckú dcérku. Potrebuješ len posilniť psychiku, aj fyzické telo - aby podržalo psychiku. Také tie obdobia "plačlivosti" a slabosti ako ženy poznáme všetky. Raz za čas to príde - vyplač sa, deň-dva ak treba a uľaví sa ti. Choď von, každý deň, na prechádzku, hľadaj čerstvý vzduch, chôdzou (najmä rýchlejšou) povzbudíš tvorbu hormónov šťastia, vyplavíš toxíny, ... uľaví sa ti a začne sa ti postupne ľahšie dýchať. Urob si niečím radosť, urob niečím niekomu radosť. Hľadaj si prácu, zamestnaj sa stále niečím, aby si menej rozoberala ... Vydrž. Pokoj, všetko sa na dobré obráti, na oblohe opäť výjde slniečko. Držím prsty. 🌞
oboje, stres je "psychika". je to blbo napisane, ale neviem ako inak to napisat. ved to je proces, ktory prebieha v oblasti psychiky, ako ano, je aj telesny stres, ale predpokladam, ze o takom nepises.
co sa tyka hormonov, casto su tu tieto otazky a prekavuje ma, jak je mozne, ez sa na to ludia stale pytaju.
ved kazdemu su zname frazy muzov, ze zena ma menzes, preto ej nervozna, ze je tehotna a je nervna ci placliva, ze ju nesmu nahnevat, alebo byt mili a pod. co to asi je? predsa ovplyvnenie psychiky hormonmi.
konkretnejsie je ovplyvnena velmi nalada, impulzivita, reakcie mozu byt temperamentnejsie, atd.
Tatinko mi zial dnes zomrel 😭😭😭😭
to mi je luto, uprimnu sustrast
prajem ti vela sil :((( urcite sa porad s lekarom

Ja si myslím, že to bude jedno s druhým. Uvidíš, ako to bude keď doberieš tie lieky, či sa to nejak unormálni. Ale každé zlé obdobie raz prejde 🙂