icon

Môžu nálezy na chrbtici spôsobovať bolesti brucha a rebier?

24. jan 2025

Dobry den.

Mám 40 rokov, mám kyfozu, lordozu, skoliozu, hemangióm na stavci th10 ,11 mm, začínajúcu spondylozu.

Možu tieto nálezy spôsobovať bolesti brucha, chrbta, rebier?

januska12323
24. jan 2025

Jasné

siegi
24. jan 2025

Ja mam vyraznejsiu skoliozu v prechode th/l chrbtici, cely bok a aj rebra na lavej strane mam krivo. Zanedbavala som cvicenie a nespravne pretazovala chrbat posledne 3 mesiace. Vypomstilo sa mi to, od vianoc ma tak tlaci taha picha pod rebrami vlavo, v rebrach. Cela lava strana je na prd

autor
24. jan 2025

@siegi ja presne to mám aj ja. Bolesti ľavej strany, boku, brucha, rebier. Niekedy aj vpravo, ale naľavo viac.

luccija
24. jan 2025

Veď si predstav, že tam máš svaly, šľachy a tie ťahajú kvôli zlému držaniu tela jasné, že to boli

siegi
24. jan 2025

Mna uz jeden tyzden panika chytala ze isto mam rakovinu pankreasu… bola som ale u fyzio, uvolnila rebra a blokx a 10 dni bolo dobre. Potom som pol dna opat bola v blbej polohe kvoli praci a o den to zase zacalo

wiwi28
24. jan 2025

Ja mám chronické tuhnutie krčnej chrbtice a keď zanedbám cvičenie tak mám v momente problémy so trávením, s hladom a celkovo so žalúdkom. Ak je to už veľmi zle s krkom tak som schopná aj zvracať čo sa mi tak zdvíha žalúdok. Akonáhle cvičím a strečujem tak hneď cítim úľavu aj v oblasti trávenia.

autor
24. jan 2025

@luccija áno, to mi je jasné. Ale niekdy sú tie bolesti hrozne, akoby až zvnútra z nejakých orgánov, ale tak naľavo nič také asi ani nie je. Chiroprakticka mi povedala že má tam ťahá psoas sval. No je to hrozne a nikdy by ma nenapadlo že chrbtica môže spôsobovať takéto problémy.

autor
24. jan 2025

@siegi ja to isté. Už diagnózy si namyslam kadejaké
Hroza. . Ja mám tiez tak že pár dní dobre a potom niekoľko dní hroza zase.

autor
24. jan 2025

@wiwi28 no ja mám tiez trávenie úplne hrozne. Ale ja mám aj hit a alergiu na mlieko.
Ale mňa to brucho tak hnusne ťahá nepríjemné a pichá kade-tade. No otras.