Môžu obličkové kamene spôsobovať bolesť na opačnej strane?
Na usg brucha mi našli 4 kamene v obličke vľavo do veľkosti 0,6. Urológ mi povedal že sú malé a že to vymocim dal mi kvapky rowatinex. Chcem sa však opýtať či nemá niekto takú skúsenosť, že kamene mám v obličke vľavo ale dlhodobo mám bolesti v podbrušku v pravo a v strede. Môže bolesť takto vyžarovať na opačnú stranu? Bola som aj na gynde, nič podozrivé nenašli, čaká ma ešte gastrovysetrenie chcú robiť kolonoskopiu. Bolesť trvá cca tri mesiace, je nárazova napr. boli ma to pár hodín a potom to prejde. Alebo doobedu boli a poobede nie a opačne. Alebo jeden deň neboli, teším sa že to prešlo a na druhý deň ledva chodím taká bolesť v podbrušku a slabine. Zaujíma ma len či tie bolesti môžu byť od obličkových kameňov. Zhoršujú sa najmä pri pohybe, chôdzi a bolesť vyžaruje až do slabín ale na druhej strane. Je to dosť silná bolesť, už dva krát som skončila na chirurgii pre podozrenie na zápal slepého čreva, ale to vylúčili. Crp mám vždy nizke, okolo 3. Odber krvi bol v poriadku. Mala som krv v moči a leukocyty a na to mi dal urológ ATB. Dakujem. Som už zúfalá z toho, že z čoho mám tie bolesti.

@kvietok1233 nemalo by ta to bolieť na opačnej. Oblička dokonca tiež neboli, iba keď je zapal alebo sa kamene hýbu. Btw. ja som po operácii a 0,6 mm kamen mám teraz, odporúčam si zabezpečiť algifen, lebo vycikat taký kamen bez brutálnej bolesti nepojde. 🙂